Training Samen Dementievriendelijk

In samenwerking met Netwerk Dementie Arnhem e.o. en Alzheimer Nederland bieden we een training genaamd ‘Samen Dementievriendelijk’ aan. De training is, als de coronamaatregelen het toelaten, op donderdag 20 januari 2022.

Hoe herken je geheugenproblemen en dementie en hoe ga je daarmee om? Dat zijn vragen die in deze training aan de orde komen.

Uitleg dementie

Dementie is een verzamelnaam voor meer dan 50 ziekten. De ziekte van Alzheimer is de bekendste. Bij dementie verwerken de hersenen informatie niet meer goed. Dit komt doordat de zenuwcellen en/of de verbinding tussen de zenuwcellen kapotgaan. Een op de 5 mensen krijgt dementie. Hoe ouder, hoe groter de kans op dementie.

Netwerk Dementie Arnhem e.o.

Begin 2021 sloten we ons aan bij het Netwerk Dementie Arnhem e.o. Dit Netwerk biedt praktische ondersteuning en zorg aan mensen met dementie en aan hun naasten. Het is een samenwerkingsverband van zorg- en welzijnsorganisaties en gemeenten. Het netwerk is actief in de gemeenten Arnhem, Overbetuwe, Rheden/Rozendaal, Lingewaard en Renkum.

Aanmelden

Als de maatregelen het toelaten, is het mogelijk om op 20 januari de training te volgen op een locatie in de gemeente Rheden. Ook zullen er weer online trainingen worden ingepland. Aanmelden kan via de website van Netwerk Dementie Arnhem en omstreken.