Uitleg over werkzaamheden spoorveiligheid op 9 september

Binnenkort starten de eerste werkzaamheden aan de overwegen in de gemeente Rheden. ProRail en gemeente Rheden organiseren daarom op woensdag 9 september een bijeenkomst.
Tijdens die bijeenkomst vertellen zij aan de hand van informatiekaarten welke werkzaamheden plaatsvinden en kunnen bezoekers vragen stellen.

De gemeente Rheden heeft 37 overwegen en is daarmee een koploper in Nederland. Vanuit het oogpunt van veiligheid is een aanpak van de overwegen wenselijk. Om die reden is in overleg met het Ministerie van Infrastructuur & Milieu en ProRail een pakket maatregelen samengesteld om de veiligheid en de doorstroming van het verkeer op de kruisende wegen in de gemeente Rheden te verbeteren. Gesprekken met inwoners over die aanpak leidden tot een aantal wijzigingen in de plannen en uiteindelijk stemde de gemeenteraad in september 2015 in met de plannen.

Bijeenkomst in Dorpshuis Rheden

Geïnteresseerden zijn op woensdag 9 september tussen 18:30 en 21:30 uur van harte uitgenodigd in het Dorpshuis in Rheden. Medewerkers van ProRail en de gemeente zijn daar aanwezig om meer over de plannen te vertellen. Uiteraard beantwoorden zij graag de vragen die er zijn.

Aanmelden verplicht

Vanwege de coronamaatregelen en het feit dat er maximaal 30 personen aanwezig kunnen zijn in de beschikbare ruimte, is het verplicht vooraf aan te melden via noord-oost@prorail.nl (1 persoon per adres). Vermeld daarbij  naam, telefoonnummer en of er interesse is in (1 of) bepaalde overwegen. Aan de hand van deze inventarisatie kunnen we de bijeenkomst efficiënter organiseren en beoordelen of er behoefte is om specifieke overwegen meer aandacht te geven. Aanmelden kan tot uiterlijk donderdag 27 augustus. Als er zich meer dan 30 mensen aanmelden, dan kan het zijn dat er met tijdvakken gewerkt gaat worden. Inwoners krijgen dan bericht voor welk tijdvak zij zijn ingedeeld.