Versteende tuinen worden groener

Inwoonster Myrthe uit Velp kreeg op woensdag 12 september te horen welke student haar versteende tuin groener gaat maken. In Velp Zuid gaan 5 studenten 8 (gedeeltelijk) versteende voortuinen groener maken.

Woensdag 12 september was de aftrap van de tuinontwerpwedstrijd voor AERES MBO studenten. In Velp Zuid gaan 5 studenten 8 (gedeeltelijk) versteende voortuinen groener maken. De tuinen liggen in de Louisestraat, Groen van Prinstererstraat, Johan de Wittstraat, Graaf Hendrikstraat, Bronckhorstenstraat en de Willemstraat.

Wedstrijd

De wedstrijd omvat het geheel van ontwerp naar uitvoering. Normaliter maakt de student in een kas een modeltuin die daarna weer wordt afgebroken. Nu gebeurt het ‘in het echie’. De studenten krijgen de opdracht om als een professionele hovenier te werk te gaan. Van het ophalen van wensen bij de bewoner tot een eerste ontwerp. Van het maken van een begroting tot het daadwerkelijk aanleggen van de tuin. Eind oktober zijn de ontwerpen klaar. Begin november start de aanleg van de tuinen.

Operatie Steenbreek

De ontwerpwedstrijd maakt onderdeel uit van Operatie Steenbreek. Dit is een landelijke campagne waar tientallen gemeenten, waterschappen en andere organisaties aan deelnemen. Wij ondersteunen hierin inwoners die hun buurt willen vergroenen. Een groene tuin zorgt voor minder hitte in de zomer, minder waterproblemen, meer verschillende planten en dieren, minder fijnstof en een prettige buurt.

Radio en TV

Omroep Gelderland was aanwezig en maakte dit radiofragment: https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2323709/Weg-met-die-stenen-Studenten-gaan-voortuinen-vergroenen  van buurtbewoner Myrthe en student Jasper.