Wekelijkse markt Velp blijft op de huidige plek

Winkelen in het centrum van Velp kan aantrekkelijker worden. Een markt die goed functioneert en waar mensen graag naartoe gaan, draagt daar aan bij. Daarom is er een onderzoek gehouden naar wat de beste plek zou zijn voor de wekelijkse warenmarkt. Hieruit blijkt dat de huidige locatie Den Heuvel de meest logische plek is. Zeker omdat er mogelijkheden zijn om deze locatie te verbeteren.

Seinpost Adviesbureau B.V heeft diverse locaties in het centrum van Velp onderzocht. Ook de huidige locatie parkeerplaats Den Heuvel is hierin meegenomen. Marktondernemers, centrumondernemers, omwonenden, bezoekers en de gemeente zijn nauw betrokken bij het onderzoek.

Draagvlak

Uit dit proces blijkt dat er veel draagvlak is om de weekmarkt op de huidige locatie Den Heuvel voort te zetten. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden om deze locatie te verbeteren. Er liggen al plannen om de parkeerplaats nog dit jaar aan te pakken. De actie ‘Ik buurt mee’ draagt er ook aan bij dat de directe omgeving van Den Heuvel groener wordt en dus aantrekkelijker voor bezoekers om even een rondje over de markt te lopen.

Flinke impuls

Het college van Burgemeester en Wethouders sluit zich aan bij het advies van Seinpost. Aanvankelijk was wethouder Ronald Haverkamp voorstander van verplaatsing, maar hij ziet zeker mogelijkheden voor deze optie.

Wethouder Ronald Haverkamp: “Er zijn al plannen om nog in 2021 het wegdek op het terrein aan te pakken. De verlichting wordt vernieuwd en er komen nieuwe planten en struiken. De komende tijd gaan we hier in overleg met direct betrokkenen mee aan de slag. We verwachten de markt op deze plek hiermee een flinke impuls te kunnen geven. Daardoor wordt het aantrekkelijk voor bezoekers en rendabel voor (lokale) marktondernemers.”