Uitkering aanvragen

Snel weer aan het werk

Heeft u geen werk en te weinig geld om van te leven? Ontvangt u geen andere uitkering, zoals een WW-uitkering? Dan kunt u een bijstandsuitkering aanvragen.

U moet er alles aan doen om zo snel mogelijk weer een betaalde baan te vinden. Wij kunnen u helpen met het vinden van werk.

Lees de voorwaarden voor een bijstandsuitkering.

Aanvragen

Voordat u een bijstandsuitkering aanvraagt, moet u zich inschrijven als werkzoekende bij het UWV. Inschrijven doet u via www.werk.nl.

Daarna vult u online de Melding Bijstandsuitkering (online formulier) in.

Nodig voor uw online aanvraag

  • Recente bankafschriften
  • Recente loon- of uitkeringsgegevens
  • DigiD

Heeft u geen DigiD, dan kunt u deze aanvragen via www.digid.nl. Het duurt 5 dagen voordat u uw DigiD inloggegevens ontvangt.

Procedure

Nadat u de melding bijstandsuitkering online heeft verzonden, ontvangt u van ons een ontvangstbevestiging.
Binnen een week ontvangt u opnieuw een e-mail van ons waarin we u uitnodigen voor een gesprek. In dat gesprek bespreken we uw mogelijkheden op de arbeidsmarkt en of u recht heeft op een uitkering.

Financiële hulp ondernemers

Als ondernemer kunt u in de financiële problemen komen, waardoor het voortbestaan van uw onderneming gevaar loopt. Of u stopt met uw onderneming, omdat u onvoldoende inkomen uit uw onderneming haalt. In die gevallen kunt u tijdelijk een uitkering aanvragen. Ook kunnen wij u tijdelijk financieel ondersteunen. Lees meer informatie over financiële hulp voor ondernemers.

Meer informatie

Bekijk de filmpjes!

Wilt u wat meer achtergrondinformatie over een uitkering en uw rechten en plichten? Bekijk dan onderstaande filmpjes:

  1. Inlichtingenplicht, wat willen we van u weten?
  2. Voorkom een boete, geef wijzigingen op tijd door
  3. Alleenstaande ouders, kindgebonden budget
  4. Huisbezoek
  5. Taaleis

Vragen of hulp nodig?

Heeft u vragen? Of heeft u moeite met het invullen van de online melding? Neemt u dan telefonisch contact met ons op, (026) 49 76 911.