Ik wil hulp voor mijn situatie

Maak uw keuze: 

Wat is mijn situatie? 

Ik heb geen duidelijk inzicht / overzicht meer 

Heeft u openstaande rekeningen of schulden en geen duidelijk overzicht? Dan kan een vrijwilliger van schuldhulpmaatje u helpen bij het krijgen van overzicht en het lezen van ingewikkelde brieven. Ook krijgt u steun als uw lastige besluiten moet nemen. 

Ga naar de website van schuldhulpmaatje

Ik wil graag mijn administratie op orde brengen en houden 

Wilt u graag uw administratie op orde brengen én houden? Dan kan een vrijwilliger van Humanitas Thuisadministratie u helpen bij het krijgen van overzicht. Ze zoeken samen met u uit op welke tegemoetkomingen u mogelijk recht heeft. Ook krijgt u (bespaar)tips en adviezen. 

Ga naar de website van Humanitas

Ik heb moeite met het begrijpen van brieven en/of het invullen van formulieren 

Heeft u moeite met het begrijpen van brieven en het invullen van formulieren? Dan kan een vrijwilliger van Formulierenhulp u helpen bij het invullen van (digitale) formulieren of het uitleggen wat er in een brief staat. Ook nemen zij contact op met instanties en helpen ze bij de aanvraag van bijvoorbeeld uitkeringen, bijzondere bijstand of kwijtscheldingen. 

Ga naar de website van Formulierenhulp

Ik wil weten voor welke uitkering of voorziening ik in aanmerking kom 

Wil u weten voor welke uitkering of voorziening u in aanmerking komt? Dan kan een vrijwilliger van Incluzio of de sociaal Raadsvrouw advies geven of praktische ondersteuning bij vragen over o.a. belasting, toeslagen, uitkering en schulden. 

Ga naar de website van Incluzio

Ik heb een vraag over een terugbetaling van een toeslag 

Heeft u een vraag over het terugbetalen van een toeslag? Dan kan een vrijwilliger van Incluzio of de sociaal Raadsvrouw advies geven of praktische ondersteuning bij vragen over o.a. belasting, toeslagen, uitkering en schulden. 

Ga naar de website van Incluzio

Ik loop tegen regels en/of instanties aan 

Heeft u problemen met bepaalde regels of een instantie? Dan kan een vrijwilliger van Incluzio of de sociaal Raadsvrouw advies geven of praktische ondersteuning bij vragen over o.a. belasting, toeslagen, uitkering en schulden. 

Ga naar de website van Incluzio

Ik heb schulden bij verschillende organisaties en weet niet meer hoe ik hieruit kom 

Heeft u schulden bij verschillende organisaties waar u niet meer uitkomt? Dan kunnen we als gemeente helpen om weer inzicht te krijgen op een schuldenvrije toekomst. We helpen u bij het maken van betalingsafspraken of het komen tot een schuldregeling of saneringstraject 

Ga naar het aanvraagformulier

Ik weet niet welke situatie op mij van toepassing is. Wat nu?

U kunt vanaf nu gebruikmaken van de website geldfit of gratis bellen met 0800-8115 voor een persoonlijk advies over uw financiële situatie. Geldfit is de plek waar alle beschikbare hulp samen komt.

Ga naar de website van Geldfit