Hulp bij hoge energiekosten

Maakt u zich zorgen of u de energierekening wel kan betalen? En wilt u besparen op energie? Er zijn veel regelingen die u daarmee kunnen helpen. Op deze pagina leest u hoe wij u hierbij kunnen helpen.

 • Energietoeslag

  De energietoeslag is een tegemoetkoming voor uw extra energiekosten. Of u in aanmerking komt voor de extra energietoeslag hangt af van uw inkomen. Bekijk de soorten energietoeslag, de voorwaarden en het aanvraagformulier.

 • Hulp bij energiebesparing

  Er zijn verschillende maatregelen waarmee u energie kunt besparen bij bijvoorbeeld uw woning. Dat wil zeggen dat er minder gas of elektriciteit nodig is om de woning te verwarmen. Bekijk wat u zelf kunt doen.

 • Noodfonds energie

  16 maart 2023

  Heeft u een hoge energierekening en lukt het nog steeds niet om rond te komen? Ook niet met het budgetplafond, de energietoeslag of andere regelingen? Dan kan het Tijdelijk Noodfonds Energie u misschien helpen.

 • Hulp bij keuze energiecontract

  Het is u vast niet ontgaan: de prijzen van energie blijven stijgen. Dat kan betekenen dat u flink moet gaan betalen voor gas en elektra. Maar wat kun je doen om je kosten toch zo laag mogelijk te houden?