GelrePas

Over de GelrePas

Met de GelrePas kunt u tegen flinke kortingen of gratis meedoen aan allerlei activiteiten. Vraag bij de vereniging of activiteit van uw keuze of u korting krijgt met de GelrePas. Kijk voor actuele aanbiedingen op www.gelrepas.nl/aanbod

Voor wie is de GelrePas?

  • Inwoners met een bijstandsuitkering.
  • Inwoners met een (ander) inkomen tot maximaal 120% van de bijstandsnorm.
  • Gezinnen met kinderen van 4 tot en met 17 jaar met een inkomen tot 150% van de bijstandsnorm.
    Let op: Voor kinderen van 0 tot en met 3 jaar is de GelrePas zonder tegoed beschikbaar. Zo kunt u ook voor hen gebruik maken van kortingen.
    Let op: Als uw kind 18 jaar wordt, moet hij/zij zelf een GelrePas aanvragen.
  • Begeleiders van inwoners met een GelrePas.

GelrePas aanvragen

U vraagt de GelrePas online aan via www.gelrepas.nl. Voor hulp bij het digitaal aanvragen kunt u ook contact opnemen met de Formulierenhulp van Humanitas.

Is (zelf) online aanvragen niet mogelijk? Via www.gelrepas.nl/rheden kunt u het formulier downloaden. Wij beoordelen deze aanvraag. Binnen 8 weken krijgt u van ons een brief waarin we u vertellen of u een Gelrepas krijgt.

GelrePas voor kinderen

Wilt u een GelrePas aanvragen voor een kind jonger dan 18 jaar? Dan gelden andere inkomensnormen. Lees meer over de GelrePas voor kinderen en het Kindpakket op www.rheden.nl/kindpakket

Begeleiderspas

Bent u slect ter been, gaat u niet graag alleen naar buiten of zijn er andere redenen dat u begeleiding nodig heeft? Dan kunt u in aanmerking komen voor een begeleiderspas. Met deze pas kan iemand u begeleiden. Dat hoeft niet iedere keer dezelfde persoon te zijn. Uw begeleider profiteert dan van dezelfde kortingen als u. Aanvragen van de begeleiderspas kan ook via www.gelrepas.nl

GelrePas verloren

GelrePas kwijt of verloren? Op www.gelrepas.nl leest u hoe u de pas kunt blokkeren en een nieuwe kunt aanvragen.

Voor aanbieders

Wilt u zich als club of vereniging aansluiten bij de GelrePas? www.gelrepas.nl/partner-worden leest u hoe dat werkt.

Aanbod GelrePas en nieuwsbrief

Via de website van de GelrePas kunt u zien wat u met de pas kunt doen. Om regelmatig geïnformeerd te worden over leuke activiteiten, kortingen en acties kunt zich daar abonneren op de nieuwsbrief.

Inkomens- en vermogensnorm

Wij gaan zorgvuldig om met het toekennen van financiële ondersteuning. Doet u een aanvraag voor de GelrePas, dan beoordelen wij uw financiële situatie aan de hand van uw inkomen en uw vermogen, zoals een auto of spaargeld. In onderstaande tabel ziet u de normbedragen. Tijdens het aanvraagproces, beantwoordt u vragen over uw inkomen en vermogen.

normbedragen juli-december 2021
Leefsituatie Maximaal inkomen* Maximaal vermogen
Pensioengerechtigd, echtpaar € 1.854,88 € 12.590,00
Pensioengerechtigd, alleenstaand € 1.367,98 € 6.295,00
Echtpaar € 1.756,74 € 12.590,00
Alleenstaande ouder € 1.581,07 € 12.590,00
Alleenstaande € 1.229,72 € 6.295,00

* Bedragen zijn netto-bedragen exclusief vakantiegeld.

Vragen?

Voor vragen kunt u terecht op www.Gelrepas.nl/veelgesteldevragen

Staat uw vraag er niet bij? Dan kunt u contact opnemen met de GelrePas via 033 30 35 464. Bellen kan van maandag t/m vrijdag van 09.00 t/m 17.00 uur. U kunt uw vraag ook mailen naar pashouders@gelrepas.nl.