Hulp bij keuze energiecontract

De gemeente Rheden heeft in samenwerking met Consumind en BS&F een vergelijkingssite gemaakt. Daar kunt u snel en makkelijk een vergelijking maken tussen uw huidige leverancier en het aanbod van een van de energieleveranciers waarmee wij speciale afspraken gemaakt hebben. En als dat voor u voordeliger is: eenvoudig overstappen. 

Soms is je huidige contract de beste optie. Maar het kan ook zijn dat je met overstappen voordeliger uit bent. In deze tijd, dat energieprijzen de pan uitrijzen, helpt Gezondverzekerd.nl – onze inwoners om te bekijken of zij bij hun huidige leverancier nog op hun plek zitten of dat overstappen gunstiger is”, aldus wethouder Gea Hofstede.

Voordelen

Overstappen kan de volgende voordelen voor u opleveren

  • U betaalt nooit borg en wordt altijd direct geaccepteerd
  • U ontvangt de goedkoopste prijs per aanbieder. We hebben speciale afspraken gemaakt met deze energieleveranciers. 
  • De eventuele overstapboete staat binnen een week op uw rekening. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.
  • U krijgt altijd groene energie.

Wel of niet overstappen

Overstappen is niet altijd nodig. Heeft u bijvoorbeeld een vast energiecontract? Dan is de kans groot dat overstappen niet voordeliger is. Voor een variabel contract kan dat wel zo zijn. 

Vragen

Bij vragen kunt u contact opnemen met Gezond Verzekerd via 085-303 5389, Ook kunt u zich via https://spreekuur.gezondverzekerd.nl/goedkope-energie aanmelden voor een online energiespreekuur. Daarnaast kunnen de vrijwilligers van de formulierenhulp van Humanitas ook helpen bij het invullen van de tool. 

Advies en ondersteuning

Voor advies en ondersteuning bij energiebesparing, isolatie, zonnepanelen, subsidies en andere energievragen verwijzen wij u naar de webpagina duurzaam wonen.