Hulp bij geldzorgen

Heeft u geldzorgen? Vindt u het moeilijk om overzicht op uw financiën te houden? Stapelen de rekeningen zich op? Of krijgt u aanmaningen van schuldeisers? Vraag dan op tijd hulp aan.

 • Schuldhulpverlening

  Komt u in de schuldhulpverlening terecht? Maar weet u niet precies wat dit betekent? Bekijk dan de video!

 • Hulp voor uw situatie

  Heeft u openstaande rekeningen en/of bent u het overzicht kwijt? Heeft u een vraag over het terugbetalen van een toeslag? Of heeft u moeite met het begrijpen van brieven en/of het invullen van formulieren? Dan zijn er verschillende organisaties die u hierbij kunnen helpen. Bekijk welke situatie voor u geldt!

 • Geldfit; persoonlijk advies voor uw financiële situaite

  U kunt vanaf nu gebruikmaken van de website geldfit of gratis bellen met 0800-8115 voor een persoonlijk advies over uw financiële situatie. Geldfit is de plek waar alle beschikbare hulp samen komt.

 • De geldkrant

  Kunt u wel wat slimme tips en adviezen gebruiken bij het grip krijgen en houden op uw geld? In de Geldkrant leest u meer over het voorkomen en oplossen van geldproblemen. De Geldkrant is een gezamenlijke uitgave van het Nibud en ons als gemeente.

 • Beslagvrije voet; minimum bedrag om van te leven

  Iedereen heeft recht op een minimum bedrag om uw vaste lasten van te betalen en om van te leven. Dat noemen we ook wel de beslagvrije voet. Een beslaglegger of schuldeiser mag niet aan dat bedrag komen. Dit is zo geregeld in de wet, omdat iedereen recht heeft op een bepaald minimuminkomen. Is uw inkomen hoger dan vorig jaar? En ligt er nog beslag op uw inkomen? Dan heeft u misschien recht op een hogere beslagvrije voet.

 • Informatie voor bewindvoerders

  Bent u bewindvoerder van een inwoner van onze gemeente en wilt u uw klant aanmelden voor een schuldregeling? Dan gebruikt u daarvoor het online aanmeldformulier.

 • Achterstand betalen zorgverzekering

  Lukt het u niet om 6 maanden lang uw zorgverzekering te betalen? Dan kan het zo zijn dat u u een hogere premie moet betalen, ook wel een boetepremie genoemd, en heeft u geen recht meer op zorgtoeslag. U kunt hiervoor een betalingsregeling treffen.