Steengoed Challenge

Willem Kölling Nutskleuterschool zoekt bewoners

De voormalige Willem Kölling Nutskleuterschool uit 1931 staat al even leeg. In het verleden heeft het gebouw meerdere functies gehad. Nu er geen functie meer voor is, gaat de gemeente de school verkopen. Het doel is om er drie levensloopbestendige woningen in te maken. Omdat het een bijzonder gebouw is, heeft de gemeente besloten mee te doen aan de Steengoed Challenge. Dit is een wedstrijd van de provincie Gelderland. De uitdaging is om oude gebouwen een nieuwe woonfunctie te geven en woningzoekenden een onderdak te bieden. In het afgelopen jaar hebben belangstellenden zich kunnen melden. De plannen werden beoordeeld door een jury aan de hand van vooraf opgestelde criteria. Met de winnende groep DeHuisdieren is inmiddels een koo
povereenkomst gesloten. Het pand wordt door de groep volledig gerestaureerd en biedt straks woonruimte aan een woongroep voor maximaal 10 personen. 

Voorkant Willem Kölling Nutskleuterschool Zijkant Willem Kölling Nutskleuterschool

Meer informatie

Meer informatie over de initiatieven van de groep kunt u vinden via www.dehuisdieren.nl De groep dingt nog mee naar enkele deelprijzen en de hoofdprijs in het kader van de Steengoed Challenge. Meer informatie daarover vindt u op www.mijnhuisstaatingelderland.nl en u kunt ook altijd mailen naar erfgoed@rheden.nl als u vragen hebt.