Steengoed Challenge

Willem Kölling Nutskleuterschool zoekt bewoners

De voormalige Willem Kölling Nutskleuterschool uit 1931 staat al even leeg. In het verleden heeft het gebouw meerdere functies gehad. Nu er geen functie meer voor is, gaan we de school verkopen. Het doel is om er 3 levensloopbestendige woningen in te maken.

Voorkant Willem Kölling Nutskleuterschool Zijkant Willem Kölling Nutskleuterschool

Steengoed Challenge

Omdat het een bijzonder gebouw is, hebben we besloten mee te doen aan de Steengoed Challenge. Dit is een wedstrijd van de provincie Gelderland. De uitdaging is om oude gebouwen een nieuwe woonfunctie te geven en woningzoekenden een onderdak te bieden. In het afgelopen jaar hebben belangstellenden zich kunnen melden. De plannen werden beoordeeld door een jury aan de hand van vooraf opgestelde criteria. Met de winnende groep DeHuisdieren is inmiddels een koopovereenkomst gesloten. Het pand wordt door de groep volledig gerestaureerd en biedt straks woonruimte aan een woongroep voor maximaal 10 personen. 

Winnaars deelchallenge

Team ‘De Huisdieren’ is winnaar van de challenge voor energietransitie. Door te bouwen met tweedehands materiaal, voorzieningen te delen en het verbruik te monitoren, is de woning energieneutraal. Daarnaast zijn ze ook winnaar van de challenge voor leefbaarheid. Als nieuweling in de buurt stellen ze hun woongroep open voor de omgeving. Met speciale aandacht voor jongeren. Hiermee zorgt de woongroep voor meer sociale verbinding in de buurt. Zo draagt het bij de leefbaarheid van de wijk. 

'Mijn huis staat in Gelderland' is in volle gang. Waar het begon met een zoektocht naar locaties, staan ze nu met 4 andere in de finale. Deze teams gaan vanaf nu aan de slag met het omtoveren van een leegstaand gebouw tot een droomwoning. In 2022 start de bouw van hun droomwoning. De uitreiking van de felbegeerde hoofdprijs en publieksprijs staat voor 2023 in de planning. 

Meer informatie

Meer informatie over de initiatieven van de groep kunt u vinden via www.dehuisdieren.nl  Meer informatie over de challenge vindt u op www.mijnhuisstaatingelderland.nl Bij vragen over de challenge kunt u ook mailen naar: erfgoed@rheden.nl