Energie besparen, isolatiesubsidie

Woningisolatie

Een goed geïsoleerd huis biedt veel voordelen. Minder stoken en een lagere energierekening. Goed voor het milieu en voor uw portemonnee.

Isoleren van monumenten

Het isoleren van een monument kan in technisch of esthetisch opzicht, ook negatieve gevolgen hebben. Dat vraagt daarom om zorgvuldigheid en maatwerk. Bent u van plan uw monument te isoleren, neem dan eerst contact met ons op, (026) 49 76 911.

 

Advies en ondersteuning: Energieloket Midden Gelderland

Voor advies en ondersteuning bij energiebesparing, isolatie, zonnepanelen, subsidies en andere energievragen kunt u terecht de helpdesk van het Energieloket Midden Gelderland (ELMG). Naast veel informatie, vindt u daar ook inspirerende voorbeelden uit Rheden, Arnhem en Renkum.

 

Rijkssubsidie op energiebesparing in eigen huis

Gaat u in uw huis of appartement maatregelen nemen voor energiebesparing? Vraag dan de Subsidie energiebesparing eigen huis aan. Deze subsidie stimuleert energiebesparing in bestaande woningen in de particuliere koopsector.

Eigenaar-bewoners en Verenigingen van Eigenaren kunnen de subsidie van 15 september 2016 tot en met 31 december 2018 aanvragen.

Lokale subsidie woningisolatie niet meer mogelijk

Er is geen gemeentelijke subsidie meer voor energiebesparende maatregelen in particuliere woningen.

 

Rijkssubsidie voor opwekken van duurzame energie

Wilt u zelf duurzame energie opwekken? Sinds 2016 is er rijkssubsidie voor bijvoorbeeld zonneboilers, biomassaketels, warmtepompen en pelletkachels. De rijksoverheid stelt hiervoor 70 miljoen euro beschikbaar. Lees meer over de subsidieaanvraag en voorwaarden.

 

Zonnepanelen

Er is momenteel geen gemeentelijke subsidieregeling voor zonnepanelen. Maar op www.zonatlas.nl/rheden krijgt u snel antwoord op de vraag of uw dak geschikt is voor zonne-energie. Vervolgens  krijgt u een eenvoudige berekening wat een investering in zonnepanelen u kan opleveren.
Kijk ook eens samen met uw buurtgenoten welke daken in de buurt nog meer geschikt zijn. En vraag gezamenlijk een offerte aan.

Voor het plaatsen van zonnepanelen heeft u soms een vergunning nodig. Met de vergunningscheck van het Omgevingsloket Online (OLO) kijkt u snel of u een vergunning nodig heeft.

Zonnepanelen op monumenten en in een beschermd (dorps)gezicht

Voor het plaatsen van zonnepanelen op een monument of in een beschermd dorpsgezicht heeft u altijd een vergunning nodig. Neem daarom eerst contact met ons op, (026) 49 76 911, dan kijken we samen met u naar de mogelijkheden. De vergunning voor het plaatsen van deze zonnepanelen is wel legesvrij en een voortoets naar mogelijkheden is ook gratis. Eén van de voorwaarden is dat de zonnepanelen niet zichtbaar mogen zijn vanaf openbaar toegankelijk gebied.

 

Rhedense Energie Bouwers

De Rhedense Energie Bouwers (REB) bestaat uit een aantal gemotiveerde lokale ondernemers uit de bouw- en installatiesector die oplossingen bieden voor comfortabel en energiezuinig wonen. Zij laten u slimme oplossingen zien voor energiebesparing en weten alles over isoleren, energiezuinig verwarmen en energie opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen.

 

Vervoer

Onze auto’s vormen een grote milieubelasting. Door bewust om te gaan met vervoer, bespaart u geld en ontlast tegelijkertijd het milieu.

MyWheels

Deel uw auto met mensen uit de buurt. Een auto staat vaak ongebruikt voor de deur, op deze manier helpt u anderen en verdient u tegelijkertijd een deel van uw autokosten terug. Kijk voor meer informatie op www.mywheels.nl

Aanvraag oplaadpunt elektrische voertuigen

Rijdt u als particulier elektrisch, maar heeft u geen eigen terrein om uw voertuig op te laden? Doe dan een aanvraag voor een openbaar oplaadpunt op straat. Hier zijn geen kosten aan verbonden.