Energie besparen en subsidies

Gezamenlijke inkoopactie zonnepanelen en isolatie

Heeft u een eigen woning? En wilt u besparen op uw energieverbruik en energierekening? Door samen in te kopen bij gekwalificeerde aannemers kunt u voordelig zonnepanelen inkopen of vloeren en muren isoleren. Daarna woont u een stuk comfortabeler en gaat uw energierekening omlaag. Met ELMG www.elmg.nl/winstuitjewoning en Winst uit je Woning www.winstuitjewoning.nl organiseren wij zo'n gezamelijke inkoopactie.

Schrijf vrijblijvend in

Inschrijven voor de inkoopactie kan tot 31 maart 2018. En is tot het moment waarop u de offerte ondertekent volledig vrijblijvend. Heeft u vragen over de actie, bel dan Winst uit je Woning, (023) 583 69 36.

Eigenaren van monumenten die interesse hebben in zonnepanelen of isolatie kunnen contact opnemen met erfgoed@rheden.nl.

 

Woonwensenscan

Wilt u een persoonlijk advies over de mogelijkheden om uw woning comfortabeler, veiliger en gezonder te maken? Of gaat u duurzaam verbouwen, maar dan liefst wel zo efficiënt mogelijk? Kies dan voor de Woonwensenscan.
Deze gratis scan is voor particuliere woningeigenaren. Met de Woonwensenscan krijgt u een huisbezoek van een speciale wooncoach. De wooncoach kijkt hoe u uw woning comfortabeler, veiliger, gezonder en toekomstbestendig kunt maken. Daarnaast laat de scan zien waar u nog energie kunt besparen.
Ga naar www.elmg.nl/woonwensenscan voor meer info, video's of om u aan te melden.

 

Advies en ondersteuning

Energieloket Midden Gelderland

Voor advies en ondersteuning bij energiebesparing, isolatie, zonnepanelen, subsidies en andere energievragen kunt u terecht de helpdesk van het Energieloket Midden Gelderland (ELMG). Naast veel informatie, vindt u daar ook inspirerende voorbeelden uit Rheden, Arnhem en Renkum.

VvE Energieloket Gelderland

Huiseigenaren die lid zijn van een VvE hebben vaak extra vragen als het om het verduurzamen van de woning gaat. VvE Energieloket Gelderland kan deze vragen beantwoorden en zet de mogelijkheden voor VvE’s op een rij.

Rhedense Energie Bouwers

De Rhedense Energie Bouwers (REB) bestaat uit een aantal gemotiveerde lokale ondernemers uit de bouw- en installatiesector die oplossingen bieden voor comfortabel en energiezuinig wonen. Zij laten u slimme oplossingen zien voor energiebesparing en weten alles over isoleren, energiezuinig verwarmen en energie opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen.

 

Subsidies

Rijkssubsidie op energiebesparing (alleen nog voor VvE)

Wilt u met een Vereniging van Eigenaren maatregelen nemen voor energiebesparing? Vraag dan tot 31 december 2018 de Subsidie energiebesparing eigen huis aan. Deze subsidie stimuleert diverse maatregelen, waaronder isoleren, HR glas en warmteterugwinning in bestaande, particuliere woningen.

De subsidie is niet meer beschikbaar voor eigenaar-bewoners.

Rijkssubsidie voor duurzaam verwarmen

Met de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) kunnen particulieren en zakelijke gebruikers een tegemoetkoming krijgen voor bepaalde soorten zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels.

Lokale subsidie woningisolatie niet meer mogelijk

Er is geen gemeentelijke subsidie meer voor energiebesparende maatregelen in particuliere woningen.

 

Vergunningen en monumenten

Zonnepanelen en vergunningen

Voor het plaatsen van zonnepanelen heeft u soms een vergunning nodig. Met de vergunningscheck van het Omgevingsloket Online (OLO) kijkt u snel of u een vergunning nodig heeft.

Zonnepanelen op monumenten en in een beschermd (dorps)gezicht

Voor het plaatsen van zonnepanelen op een monument of in een beschermd dorpsgezicht heeft u altijd een vergunning nodig. Neem daarom eerst contact met ons op, (026) 49 76 911, dan kijken we samen met u naar de mogelijkheden. Voor de vergunning voor het plaatsen van deze zonnepanelen betaalt u geen leges. Een voortoets naar mogelijkheden is ook gratis. Eén van de voorwaarden is dat de zonnepanelen niet zichtbaar mogen zijn vanaf openbaar toegankelijk gebied.

Isoleren van monumenten

Het isoleren van een monument kan om technische of esthetische redenen negatieve gevolgen hebben. Het vraagt om een zorgvuldige aanpak en maatwerk. Bent u van plan uw monument te isoleren, neem dan eerst contact met ons op, (026) 49 76 911.


Aanvraag oplaadpunt elektrische voertuigen

Rijdt u als particulier elektrisch, maar heeft u geen eigen terrein om uw voertuig op te laden? Doe dan een aanvraag voor een openbaar oplaadpunt op straat. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

 

Samenwerken?

Bent u betrokken bij duurzaamheid in gemeente Rheden? Wij horen het graag! Wie weet kunnen we u in contact brengen met andere interessante andere initiatieven. Wij zijn te bereiken via duurzaam@rheden.nl

Twitter

Wij twitteren over energie en duurzaamheid via https://twitter.com/rhedenco2neutr