Meldpunt goed verhuurderschap

Ik heb een probleem met de woningcorporatie 

Woont u in een sociale huurwoning in de gemeente Rheden? Dan kunt u met klachten terecht bij uw woningcorporatie, zij handelen uw klacht af. Komt u er samen niet uit, dan kunt u terecht bij de Huurcommissie of bij het Juridisch loket.  

 

Ik heb een probleem met een particuliere verhuurder 

Huurt u een woning in de gemeente Rheden en heeft u een probleem met een verhuurder of bemiddelaar/verhuurmakelaar? U kunt melding over uw verhuurder doen wanneer er bijvoorbeeld sprake is van: 

  • Discriminatie of bedreiging van de verhuurder 
  • U geen schriftelijke huurovereenkomst ontvangt  
  • Er meer borg wordt gevraagd dan twee keer kale huur 
  • U geen duidelijke contactgegevens ontvangt van de verhuurder 

Hieronder volgt een overzicht van de diverse instanties waar u terecht kunt:

 

Discriminatie

Bij discriminatie kunt terecht bij het meldpunt Visier

 

Huurprijs of servicekosten

Meldingen over huurprijs of servicekosten kunt u doen bij de Huurcommissie. Op de website van de Huurcommissie kunt u ook een inschatting maken van de maximale huurprijs.

 

Waarborgsom

Meldingen over de waarborgsom doet u bij Het Juridisch Loket. Hier kunt u ook terecht wanneer u niet in staat bent om zelf de melding te doen.

 

Huurverhoging

Woont u in een (sociale) huurwoning en wilt u bezwaar maken tegen de huurverhoging, kijk dan eerst op de webpagina Bezwaar tegen hoge huurverhoging van de Rijksoverheid. 

 

Buitenlandse werknemer met een werk-huurcontract

Bent u een buitenlandse werknemer met een werk-huurcontract (u werkt en woont via een uitzendbureau). Dan kunt u ook een melding doen als u een klacht over uw verhuurder heeft. Ga hiervoor naar de website van Volkshuisvesting Nederland. De informatie is in verschillende talen beschikbaar. 

 

Een probleem met uw particuliere verhuurder aan ons doorgeven 

Komt u er niet uit, of staat uw vraag niet op deze pagina? Via het webformulier op deze pagina kunt u uw melding bij ons indienen. Een melding doen is gratis en het kan anoniem. U kunt uw melding op twee manieren doorgeven: 

Via ons digitale meldingsformulier  of via ons algemene nummer

De gemeente verwerkt persoonsgegevens van melders en verhuurders. In deze privacyverklaring leest u wat dit voor u en uw gegevens betekent.
Wilt u uw melding anoniem doen? Geef dit dan aan in het formulier.