Nieuw zwembad in Velp: Het Biljoenbad

De bouw van het Biljoenbad is in volle gang.

Ontwerpschets Zwembad Velp

Een volwaardig en toekomstbestendig zwembad

Naast het gewone bad, komt er ook een doelgroepenbad en een peuter- en kleuterbad. Gebruikers van het zwembad, inwoners, huisartsen en fysiotherapeuten drongen sterk aan op het toevoegen van een apart doelgroepenbad. Met een doelgroepenbad is het mogelijk om in elke levensfase te bewegen in water of te zwemmen. Ouderen tot op hoge leeftijd, kinderen, Wmo-cliënten, revaliderenden en cliënten van fysiotherapeuten kunnen zo vitaal worden én blijven. Het doelgroepenbad biedt, dankzij de beweegbare bodem, veel mogelijkheden voor activiteiten en heeft een constante watertemperatuur van 32 graden Celsius.
Een peuterbad maakt het zwembad geschikt voor alle levensfases. Hiermee krijgen we een volwaardig en toekomstbestendig zwembad. Het ontwerp van het gebouw is van Slangen+Koenis Architecten.

Zwembad Velp impressie binnen 1

De bouw

De bouw ligt op schema. Begin maart 2020 is begonnen met het stapelen van de betonelementen. Het gebouw wordt steeds meer zichtbaar. Bij vragen over en tijdens de bouw kunt u contact opnemen met bouwbedrijf Vaessen, (0162) 52 21 20.

Overzicht nieuwbouw Velp

Zwembad naar verwachting 4e kwartaal 2020 in gebruik

We verwachten na de zomer van 2020 klaar te zijn met de bouw. Dan volgt er nog een periode van inregelen en inrichten van het nieuwe zwembad. Bij een zachte winter is het misschien mogelijk eerder in het nieuwe bad te kunnen zwemmen.

Inrichting van de toekomstige sport-/speelvoorziening

Naast het zwembad komt een sport-/speelvoorziening. Er is gekeken naar wat binnen het budget mogelijk is. Er komt in elk geval een multifunctioneel speelveld om te voetballen, basketballen en mogelijk ook om te tennissen. Er blijft dan nog mogelijk ruimte over voor sporttoestellen, een tafeltennistafel, een bankje en groen. Het ontwerp wordt in het tweede kwartaal van 2020 samen met de gebruikers, de klankbordgroep en omwonenden bekeken en besproken en waar mogelijk geoptimaliseerd.

Zwembad impressie binnen 2

Meer informatie? Schrijf in voor de nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. Hierin staat meer over de ontwikkeling van het nieuwe zwembad en in welke fase het proces zit. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar nieuwzwembadvelp@rheden.nl.