Nieuw zwembad in Velp: Het Biljoenbad

De bouw van het Biljoenbad is in volle gang.

Ontwerpschets Zwembad Velp

Een volwaardig en toekomstbestendig zwembad

Naast het gewone bad, komt er ook een doelgroepenbad en een peuter- en kleuterbad. Gebruikers van het zwembad, inwoners, huisartsen en fysiotherapeuten drongen sterk aan op het toevoegen van een apart doelgroepenbad. Met een doelgroepenbad is het mogelijk om in elke levensfase te bewegen in water of te zwemmen. Ouderen tot op hoge leeftijd, kinderen, Wmo-cliënten, revaliderenden en cliënten van fysiotherapeuten kunnen zo vitaal worden én blijven. Het doelgroepenbad biedt, dankzij de beweegbare bodem, veel mogelijkheden voor activiteiten en heeft een constante watertemperatuur van 32 graden Celsius.
Een peuterbad maakt het zwembad geschikt voor alle levensfases. Hiermee krijgen we een volwaardig en toekomstbestendig zwembad. Het ontwerp van het gebouw is van Slangen+Koenis Architecten.

Hoogste punt!

Het hoogste punt van het Biljoenbad is bereikt! Om dit te bijzondere moment, ondanks de Corona-maatregelen, toch een beetje te vieren hebben wethouders Gea hofstede en Marc Budel de vlag gehesen. Bekijk het filmpje met een sfeerimpressie van deze middag.


Website en logo Biljoenbad

biljoenbad

Nu de nieuwe naam van het zwembad gekozen is, zijn we aan de slag gegaan met een logo, nieuwe huisstijl en een nieuwe website: www.biljoenbad.nl. Hier vindt u de belangrijkste informatie over het Biljoenbad. Op termijn vindt u hier alle informatie over zwemmen en sporten in het Biljoenbad terug. Volg Biljoenbad ook op Facebook via www.facebook.com/Biljoenbad en blijft op de hoogte van al het nieuws!

 

Zwembad Velp impressie binnen 1

Vorderingen bouw

Een aantal weken geleden is in een rap tempo gestart met het optrekken van het gebouw. De gevels en de binnenwanden staan inmiddels, en ook de luifel bij de entree is zichtbaar. Door de coronamaatregelen is er helaas toch wat vertraging opgetreden in de levering van de dakplaten die uit Frankrijk moeten komen. Het ziet ernaar uit dat de bouw hierdoor een paar weken vertraagd zal zijn. Samen met aannemer Vaessen blijven we er uiteraard naar streven dat er dit jaar nog gezwommen kan worden in het nieuwe bad. Als u vragen heeft over de bouw, dan kunt u contact opnemen met Vaessen Algemeen Bouwbedrijf via telefoonnummer (0162) 52 21 20.

 

Overzicht nieuwbouw Velp

Inrichting van de toekomstige sport-/speelvoorziening

We bekijken momenteel welk ontwerp voor een sport-/speelvoorziening er binnen het budget past. Er komt in elk geval een multifunctioneel speelveld met ballenvanger om te voetballen, te basketballen en mogelijk ook te tennissen. Er blijft dan nog ruimte over voor enkele sporttoestellen, een tafeltennistafel, een bankje en groen. De verwachting is dat we eind mei samen met de gebruikers, de klankbordgroep en omwonenden in overleg kunnen om het ontwerp te bekijken en waar mogelijk te optimaliseren.

 

Zwembad impressie binnen 2

Meer informatie? Schrijf in voor de nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. Hierin staat meer over de ontwikkeling van het nieuwe zwembad en in welke fase het proces zit. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar nieuwzwembadvelp@rheden.nl.