Parkeren en parkeervergunning

U kunt gratis parkeren in de hele gemeente.

Blauwe zones (parkeerschijfzones)

In het centrum van Velp en in delen van Dieren is een blauwe (parkeerschijf)zone. De maximale parkeerduur is niet overal hetzelfde. De parkeerduur staat op de borden aangegeven.

Blauwe zone Velp

In het centrum van Velp is een blauwe zone met een maximum parkeertijd van 2 uur. Uitzondering is de blauwe zone langs de rijbaan van Den Heuvel, daar mag maar 1 uur geparkeerd worden. Op de grote parkeerplaats Den Heuvel en op het Oranjeplein kunt u vrij parkeren zonder parkeerschijf.

Blauwe zone (parkeerschijfzone) Dieren

In Dieren liggen verspreid ook blauwe zones. In de Wilhelminaweg en Spoorstraat mag maximaal 1,5 uur geparkeerd worden. In de Kruisstraat en bij het station is de maximum parkeertijd 30 minuten.

Parkeervergunning centrum Velp

Woont u of heeft u een bedrijf in het centrum van Velp in een straat in de blauwe parkeerschijfzone, dan kunt u - als u geen eigen parkeergelegenheid heeft - een parkeervergunning aanvragen (PDF, 131 kB).

Voorwaarden parkeervergunning centrump Velp

  • Woning of bedrijf ligt in een straat in Velp waar een blauwe parkeerschijfzone van kracht is.
  • Geen mogelijkheid tot parkeren op eigen, openbaar of particulier terrein.
  • Geen beschikking over een garage.
  • Slechts 1 vergunning per adres.

Binnen 6 weken krijgt u bericht over de toekenning. Voor enkele locaties is het maximum aantal vergunning bereikt. Hiervoor is een wachtlijst gemaakt.

Kosten parkeervergunning

Kosten parkeervergunning
Product Kosten per jaar
Bewonersvergunning (op kenteken) € 60,00
Bedrijfsvergunning (op kenteken of op naam) € 180,00

 

Kenteken wijzigen

Heeft u (tijdelijk) een andere auto? Laat dan het kenteken op uw parkeervergunning wijzigen. Neem contact met ons op, dan zorgen wij dat u een nieuwe vergunning krijgt.

Kosten wijzigen kenteken

Het wijzigen van een parkeervergunning kost € 25,-.

Gehandicaptenparkeerkaart en gehandicaptenparkeerplaats

Met een gehandicaptenparkeerkaart mag u parkeren op algemene gehandicaptenparkeerplaatsen. De kaart is persoonsgebonden, niet gekoppeld aan een kenteken en maximaal 5 jaar geldig. Een blauwe parkeerschijf is niet nodig. Meer informatie over gehandicaptenparkeerkaart en de gehandicaptenparkeerplaats.