Parkeren en parkeervergunning

Op 21 mei is besloten het betaald parkeren af te schaffen aan de Vlashofstraat en de Wilhelminastraat in Velp. In plaats van betaald parkeren komt er een blauwe zone. Dit gaat in op 1 januari 2020.

Betaald parkeren Velp

In het centrum van Velp betaalt u voor parkeren op de Vlashofstraat en in de Wilhelminastraat (achter de Albert Heijn).

kosten betaald parkeren
Tijdseenheid Kosten
per 18 minuten € 0,20
per 45 minuten € 0,50
per 90 minuten € 1,00
dagkaart € 5,00


Betalen kan met uw pinpas of met muntgeld. Let op: de automaat wisselt niet.

Als u onvoldoende of geen geld in een parkeermeter of -automaat heeft geworpen, ontvangt u geen bekeuring, maar een 'duplicaat-naheffingsaanslag'. De parkeercontroleur stopt de naheffingsaanslag onder de ruitenwisser. Na enkele weken ontvangt u een duplicaat-naheffingsaanslag thuis. Daarop staat een aanslagnummer, vermeldt u deze duidelijk bij de betaling.

Bezwaar tegen naheffingsaanslag

Bent u het niet eens met de boete? Dan is er de mogelijkheid tot bezwaar tegen de naheffingsaanslag parkeerbelastingen (online formulier).

U bent wel verplicht alvast te betalen. Als na behandeling van het bezwaarschrift blijkt dat uw bezwaar gegrond is, krijgt u het te veel betaalde bedrag terug.
Wilt u uitstel van betaling, dan moet u dit in uw bezwaar duidelijk vermelden. Als wij uw bezwaar afwijzen en de vervaldatum van de aanslag is inmiddels verstreken, dan betaalt u naast de aanslag ook rente. De vervaldatum staat duidelijk op de aanslag vermeld.

Geld wisselen

De parkeercontroleur heeft de opdracht een naheffingsaanslag uit te schrijven wanneer er geen geldig parkeerkaartje duidelijk zichtbaar achter de voorruit ligt en er op dat moment niemand bij de parkeerautomaat staat. Zorg daarom dat u altijd voldoende parkeergeld bij u heeft, zodat u niet hoeft te gaan wisselen. Een bezwaar om deze reden wordt niet toegekend. Of betaal heel eenvoudig met uw pinpas.

Kosten

Als u niet voor het parkeren heeft betaald, betaalt u een boete van € 60,00, verhoogd met het uurtarief van € 0,70.

 

Blauwe zones (parkeerschijfzones)

Als u in de blauwe zone parkeert, legt u de (blauwe) parkeerschijf goed zichtbaar achter uw voorruit. U stelt hierop uw aankomst tijd in. U mag de minuten naar boven afronden op een half uur. Komt u bijvoorbeeld aan om 10.50 uur, dan mag u de schijf instellen op 11.00 uur.

Kosten bij overschrijding

Als u de maximale parkeertijd overschrijdt, betaalt u een boete van € 90,00 verhoogd met € 9,00 administratiekosten. U ontvangt deze boete van het Centraal Justitieel Incasso Bureau. Als u het niet eens bent met de boete, kunt hiertegen bezwaar maken. De wijze waarop staat in de (sanctie)brief.

Blauwe zone Velp

In het centrum van Velp is met uitzondering van de Vlashofstraat en Wilhelminastraat een blauwe zone (parkeerschijfzone) van kracht. De maximum parkeertijd in dit gebied is 2 uur.
In de blauwe zone langs de rijbaan van Den Heuvel mag slechts 1 uur geparkeerd worden.

Blauwe zone (parkeerschijfzone) Dieren

In Dieren liggen verspreid ook blauwe zones. In de Wilhelminaweg en Spoorstraat mag maximaal 1,5 uur geparkeerd worden. In de Kruisstraat en bij het station is de maximum parkeertijd 30 minuten.

 

Gratis parkeren centrum Velp

In het centrum van Velp kunt u gratis parkeren op een gedeelte van Den Heuvel en op het Oranjeplein.

 

Parkeervergunning centrum Velp

Woont u of heeft u een bedrijf in het centrum van Velp in een straat waar u moet betalen voor het parkeren of geldt er een blauwe parkeerschijfzone, dan kunt u - als u geen eigen parkeergelegenheid heeft - een parkeervergunning aanvragen (PDF, 131 kB).

Voorwaarden

  • Woning of bedrijf ligt in een straat waar betaald parkeren van kracht is, of een blauwe parkeerschijfzone van kracht is.
  • Geen mogelijkheid tot parkeren op eigen terrein.
  • Geen beschikking over een garage.
  • Slechts 1 vergunning per adres.

Binnen 6 weken krijgt u bericht over de toekenning. Voor enkele locaties is het maximum aantal vergunning bereikt. Hiervoor is een wachtlijst gemaakt.

Kosten

kosten parkeervergunning
Product Kosten per jaar
Bewonersvergunning (op kenteken) € 60,00
Bedrijfsvergunning (op kenteken of op naam) € 180,00

Kenteken wijzigen

Heeft u (tijdelijk) een andere auto? Laat dan het kenteken op uw parkeervergunning wijzigen. Neem contact met ons op via (026) 49 76 911, dan zorgen wij dat u een nieuwe vergunning krijgt.

Kosten

Het wijzigen van een parkeervergunning kost € 23,20.

 

Gehandicaptenparkeerkaart en gehandicaptenparkeerplaats

Met een gehandicaptenparkeerkaart mag u parkeren op algemene gehandicaptenparkeerplaatsen. De kaart is persoonsgebonden, niet gekoppeld aan een kenteken en maximaal 5 jaar geldig.

Meer informatie over gehandicaptenparkeerkaart en de gehandicaptenparkeerplaats.