Mantelzorg en vrijwillige thuishulp (MVT)

In ieders leven kunnen korte of langere periodes voorkomen waarin hulp gewenst is. In veel gevallen bieden familie, vrienden of buren steun. Maar passende hulp nabij is niet altijd beschikbaar of mensen durven niet goed om hulp te vragen. Dan kan hulp door vrijwilligers uitkomst bieden.

Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Rheden en Rozendaal (MVT)

Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Rheden (MVT)  is een plek waar inwoners met hun vragen terecht kunnen als ze hulp nodig hebben van een vrijwilliger in de thuissituatie. Waar mensen goed luisteren naar het verhaal van anderen. Iedereen heeft soms een steun in de rug nodig. Maar niet iedereen heeft familie, vrienden of kennissen die deze steun kunnen geven. MVT is er voor het menselijk contact en praktische hulp. 

Vrijwilligersaanbod in onze gemeente

Voor wie de zorg heeft voor een naaste is het vaak moeilijk een goede balans te vinden tussen mantelzorg bieden en andere belangrijke bezigheden, zoals werk, studie of ontspanning. Dan kan informatie, advies en praktische hulp welkom zijn. Deze vrijwilligersorganisatie heeft overzicht over al het vrijwilligersaanbod in de gemeente, ook het professionele aanbod. Voor vragen kunt u contact opnemen.

Mantelzorg urgentieverklaring

Verleent u in de gemeente mantelzorg en bent u op zoek naar een woning? Er bestaat een mantelzorgurgentieverklaring