Hulp in de buurt

Wij vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de maatschappij. Als dat niet lukt, dan gaan we er vanuit dat u eerst zelf hulp en ondersteuning probeert te organiseren. Samen met familie, vrienden of uw kennissenkring.

Is dat niet voldoende? Dan zijn er in onze gemeente veel organisaties die u kunnen helpen en ondersteunen. Hieronder vindt u een overzicht van een aantal vrijwilligersorganisaties en algemene hulporganisaties. Ze bieden gratis hulp en zijn er voor alle inwoners. Dus ook voor u!

Maatschappelijk werk en schoolmaatschappelijk werk: Rijnstad is er voor iedereen

Zit u niet lekker in uw vel, heeft u problemen in uw relatie of gaat het opvoeden van uw kind moeizaam? Heeft uw kind problemen op school en is het moeilijk om daarover te praten? Krijgt u dit zelf niet opgelost en heeft u weinig steun in uw directe omgeving? Dan kan het fijn zijn om te praten met een (school)maatschappelijk werker van Rijnstad. Zij helpen u graag verder met gratis informatie en advies. Daarnaast biedt Rijnstad ook gratis cursussen over onder andere geldzaken en assertiviteit.
Kijk voor meer informatie op www.rijnstad.nl 

Contact Maatschappelijk werk: (026) 31 27 700 of aanmeldingmw@rijnstad.nl.
Contact Schoolmaatschappelijk werk: (026) 31 27 700 of hulponline@rijnstad.nl.

Sociaal Raadslieden: Rijnstad wijst de weg

Wilt u weten welke regelingen er voor u zijn en van welke voorzieningen u gebruik kunt maken? Heeft u vragen over toeslagen, het voorkomen van schulden of dreigt beslaglegging? Dan bent u bij het spreekuur van de Sociaal Raadslieden aan het goede adres. Het spreekuur is wekelijks in zowel Dieren, Rheden als Velp.
Kijk voor meer informatie op www.rijnstad.nl of neem contact op met een sociaal raadslid hulponline@rijnstad.nl.

Krachtcoaches in uw buurt

De krachtcoaches van Incluzio Uitvoering Rheden ondersteunen bij diverse activiteiten en inwonersinitiatieven in onze dorpen en wijken. Zo dragen ze eraan bij dat mensen meer naar elkaar omzien en voor elkaar zorgen.
Heeft u een idee om het wonen en leven in uw buurt prettiger te maken? Neem dan contact op met de krachtcoach in uw dorp.

Krachtcoach Velp
Walter van Vliet
wvvliet@incluzio.nl
06 1159 59 69
Facebook Krachtcoach Velp
 
Krachtcoach Rheden, De Steeg, Ellecom en Rozendaal
Ingrid Jansen
ijansen@incluzio.nl
06 2122 40 71
Facebook Krachtcoach Incluzio Uitvoering

Krachtcoach Dieren, Spankeren en Laag-Soeren
Walter van Vliet en Ingrid Jansen zijn samen krachtcoach voor de Dieren, Spankeren en Laag-Soeren. U kunt met 1 van beiden contact opnemen.
Facebook Krachtcoach Dieren Spankeren Laag-Soeren

Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Rheden (MVT)

Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Rheden (MVT) brengt vraag en aanbod van vrijwillge thuishulp en mantelzorg bij elkaar. MVT is er voor mensen die zelfstandig wonen en een hulpvraag hebben. Maar ook als mantelzorger of vrijwilliger kunt u hier met uw vragen terecht. Kijk voor alle informatie op www.mvtrheden.nl.

Locatie: Zorgcentrum Rhederhof
Worth Rhedenseweg 55
6991 DW Rheden
T (026) 3 70 70 70 (dagelijks van 9.30 tot 11.30 uur)
hulpmvt@mvtrheden.nl

Stichting STOER: senioren ondersteuning en advies

Stichting STOER (Senioren Teams Ondersteunen Elkaar in Rheden en Rozendaal) biedt senioren hulp, ondersteuning en advies om zolang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen. De vrijwilligers van STOER maken deel uit van verschillende projecten:

  • Huisbezoekproject 70-plus
  • Vrijwillige Ouderenadviseurs
  • Comité Dag van de Ouderen
  • Project Mijn Huis Mijn Toekomst

Meer informatie vindt u op www.stichtingstoer.nl

Taalhuis Veluwezoom: lezen, schrijven, rekenen en computerhulp

Heel veel mensen hebben moeite met lezen en schrijven. Of met rekenen, internet en op de computer werken. Heeft u zelf moeite of kent u iemand die hulp kan gebruiken? Taalhuis Veluwezoom helpt!

Voor meer informatie kijkt u op de website van het Taalhuis of neem contact op met Esther Staal, Taalhuis coördinator, 06 45 39 46 40 of stuur een e-mail naar contact@taalhuisveluwezoom.nl.

Formulierenhulp Rheden: hulp bij moeilijke brieven of formulieren

Formulierenhulp Rheden helpt u met het begrijpen van moeilijke brieven en het invullen van formulieren. Deze hulp is gratis voor alle inwoners.

Zelf vrijwilligerswerk doen?

Zoekt u vrijwilligerswerk voor een uurtje in de week naast uw reguliere werk of wilt u meerdere uren nuttig zijn in uw vrije tijd? Wellicht staat er voor u op de online vacaturebank van Incluzio Uitvoering Rheden een leuke vacature. Voor vrijwilligersorganisaties is het mogelijk op deze vacaturebank hun vacatures te plaatsen.

Het Loket Vrijwillige Inzet helpt u op weg in het vrijwilligerswerk en ondersteunt vrijwilligersorganisaties. Heeft u vragen? Neem dan contact op via fokan@incluzio.nl of bel 06 83 62 67 63.