Mantelzorg en vrijwillige thuishulp (MVT)

Meedoen in de maatschappij is belangrijk. Als dat niet lukt, is het belangrijk dat uw omgeving u helpt of ondersteuning biedt. Denk daarbij aan familie, vrienden of kennissen.

Is dat niet voldoende? Hieronder vindt u een overzicht van een aantal vrijwilligersorganisaties en algemene hulporganisaties. Ze bieden gratis hulp en zijn er voor alle inwoners. Dus ook voor u!

Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Rheden en Rozendaal (MVT)

Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Rheden (MVT)  is een plek waar inwoners met hun vragen terecht kunnen als ze hulp nodig hebben van een vrijwilliger in de thuissituatie. Waar mensen goed luisteren naar het verhaal van anderen. Iedereen heeft soms een steun in de rug nodig. Maar niet iedereen heeft familie, vrienden of kennissen die deze steun kunnen geven. MVT is er voor het menselijk contact en praktische hulp. 

Voor wie de zorg heeft voor een naaste is het vaak moeilijk een goede balans te vinden tussen mantelzorg bieden en andere belangrijke bezigheden, zoals werk, studie of ontspanning. Dan kan informatie, advies en praktische hulp welkom zijn. Deze vrijwilligersorganisatie heeft overzicht over al het vrijwilligersaanbod in de gemeente, ook het professionele aanbod. Voor vragen kunt u contact opnemen.