Hulp in de buurt

Wij gaan er vanuit dat u eerst zelf uw hulp en ondersteuning probeert te organiseren. Samen met familie, vrienden of uw kennissenkring. Wanneer dit u niet verder helpt, zijn er veel organisaties die u kunnen helpen om bepaalde problemen zelf op te lossen. Zij kunnen u ondersteunen om zelfstandig te blijven meedoen in de maatschappij.

Hieronder vindt u een overzicht van een aantal vrijwilligersorganisaties en algemene hulporganisaties.

Wanneer u deze hulp heeft geprobeerd, maar het is niet de oplossing voor uw situatie, dan kunnen we samen met u kijken of we op een andere manier hulp en ondersteuning kunnen bieden.

Maatschappelijk werk en schoolmaatschappelijk werk

Zit u niet lekker in uw vel, heeft u problemen in uw relatie of gaat het opvoeden van uw kind moeizaam? Heeft uw kind problemen op school en is het moeilijk om daarover te praten? Krijgt u dit zelf niet opgelost en heeft u weinig steun in uw directe omgeving? Dan kan het fijn zijn om te praten met een maatschappelijk werker van Rijnstad. Zij helpen u graag verder en geven informatie en advies. Daarnaast biedt het maatschappelijk werk ook gratis cursussen. Kijk voor meer informatie op www.rijnstad.nl of neem contact op met een maatschappelijk werker via (026) 31 27 700 of hulponline@rijnstad.nl.

WeHelpen.nl

Op welhelpen.nl komen mensen die een handje willen helpen én mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken bij elkaar. Aanmelden kan heel gemakkelijk met een e-mailadres. Een account op wehelpen.nl is gratis en voor iedereen vanaf 16 jaar. Voor de hulp mag geen financiële vergoeding worden gevraagd of geboden. Helpt u al mee?

Krachtcoaches

De krachtcoaches van Radar Uitvoering Oost bieden ondersteuning gericht op diverse activiteiten en inwonersinitiatieven in onze dorpen en wijken.

Krachtcoach Velp
Walter van Vliet
wvvliet@radaruitvoering.nl
06 1159 59 69
 
Krachtcoach Dieren, Spankeren en Laag-Soeren
Dorette van Lieshout
dvlieshout@radaruitvoering.nl
06 1159 90 83
 
Krachtcoach Rheden, De Steeg, Ellecom en Rozendaal
Ingrid Jansen
ijansen@radaruitvoering.nl
06 2122 40 71

Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Rheden (MVT)

Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Rheden (MVT) is voor mensen die zelfstandig wonen en een hulpvraag hebben. Ook mantelzorgers kunnen hier terecht met hun vragen. En er is veel informatie te vinden over vrijwilligerswerk. Kijk voor meer informatie op www.mvtrheden.nl.

Locatie: Zorgcentrum Rhederhof
Worth Rhedenseweg 55
6991 DW Rheden
T (026) 3 70 70 70 (9.30 tot 11.30 uur)
hulpmvt@mvtrheden.nl

Senioren ondersteuning, Stichting STOER

Stichting STOER (Senioren Teams Ondersteunen Elkaar in Rheden en Rozendaal) biedt senioren hulp, ondersteuning en advies om zolang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen. STOER traint en begeleidt vrijwilligers. Deze vrijwilligers maken deel uit van:

  • Huisbezoekproject 70-plus
  • Vrijwillige Ouderenadviseurs
  • Comité Dag van de Ouderen
  • Project Mijn Huis Mijn Toekomst
  • Mijn huis Mijn Toekomst Technologie Trolley

Meer informatie vindt u op www.stichtingstoer.nl

Sociaal Raadslieden

Wilt u weten welke regelingen en voorzieningen voor u gelden? Heeft u vragen over toeslagen, het voorkomen van schulden of dreigt beslaglegging? Dan bent u bij het spreekuur van de Sociaal Raadslieden aan het goede adres. Het spreekuur is wekelijks in zowel Dieren, Rheden als Velp. Kijk voor meer informatie op www.rijnstad.nl of neem contact op met een sociaal raadslid hulponline@rijnstad.nl.

Taalhuis Veluwezoom: hulp bij lezen en schrijven

Heel veel mensen hebben moeite met lezen en schrijven. Of met rekenen, internet en op de computer werken. Heeft u zelf moeite of kent u iemand die hulp kan gebruiken? Taalhuis Veluwezoom helpt!

Voor meer informatie kijkt u op de website van het Taalhuis of neem contact op met Esther Staal, Taalhuis coördinator, 06 45 39 46 40 of stuur een e-mail naar contact@taalhuisveluwezoom.nl.

Formulierenhulp Rheden

Formulierenhulp Rheden helpt u met het begrijpen van moeilijke brieven en het invullen van formulieren. Deze hulp is gratis voor alle inwoners. U kunt gewoon binnenlopen tijdens het spreekuur. Neem de brieven of formulieren mee. Dan kunt u samen meteen aan de slag.

Spreekuur Formulierenhulp
Locatie Tijdstip
Dieren, Het Duynhuis maandag van 9.30 tot 11.30 uur
Velp, Buurthuis De Poort woensdag van 13/30 tot 15.30 uur
Rheden, Dorpshuis Willem de Zwijger donderdag van 9.30 tot 11.30 uur

 

Zelf vrijwilligerswerk doen?

Zoekt u vrijwilligerswerk voor een uurtje in de week naast uw reguliere werk of wilt u meerdere uren nuttig zijn in uw vrije tijd? Wellicht staat er voor u op de online vacaturebank van Radar een leuke vacature. Voor vrijwilligersorganisaties is het mogelijk op deze vacaturebank hun vacatures te plaatsen.

Het Loket Vrijwillige Inzet helpt u op weg in het vrijwilligerswerk en ondersteunt vrijwilligersorganisaties. Heeft u vragen? Neem dan contact op via mvbraam@radaruitvoering.nl of bel 06 115 94 670.

Uitgelicht