Hulp in de buurt

Meedoen in de maatschappij is belangrijk. Als dat niet lukt, is het belangrijk dat uw omgeving u helpt of ondersteuning biedt. Denk daarbij aan familie, vrienden of kennissen.

Is dat niet voldoende? Hieronder vindt u een overzicht van een aantal vrijwilligersorganisaties en algemene hulporganisaties. Ze bieden gratis hulp en zijn er voor alle inwoners. Dus ook voor u!

Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Rheden (MVT)

Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Rheden (MVT) brengt vraag en aanbod van vrijwillge thuishulp en mantelzorg bij elkaar. MVT is er voor mensen die zelfstandig wonen en een hulpvraag hebben. Maar ook als mantelzorger of vrijwilliger kunt u hier met uw vragen terecht. 

Locatie: Zorgcentrum Rhederhof
Worth Rhedenseweg 55
6991 DW Rheden
T (026) 3 70 70 70 (dagelijks van 9.30 tot 11.30 uur)
hulpmvt@mvtrheden.nl

Stichting STOER: senioren ondersteuning en advies

Stichting STOER (Senioren Teams Ondersteunen Elkaar in Rheden en Rozendaal) biedt senioren hulp, ondersteuning en advies om zolang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen. De vrijwilligers van STOER maken deel uit van verschillende projecten:

  • Huisbezoekproject 70-plus
  • Vrijwillige Ouderenadviseurs
  • Comité Dag van de Ouderen
  • Project Mijn Huis Mijn Toekomst

Taalhuis Veluwezoom: lezen, schrijven, rekenen en computerhulp

Heel veel mensen hebben moeite met lezen en schrijven. Of met rekenen, internet en op de computer werken. Heeft u zelf moeite of kent u iemand die hulp kan gebruiken? Taalhuis Veluwezoom helpt! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Esther Staal, Taalhuis coördinator, 06 45 39 46 40 of door een e-mail te sturen naar contact@taalhuisveluwezoom.nl.

Formulierenhulp Rheden: hulp bij moeilijke brieven of formulieren

Formulierenhulp Rheden helpt u met het begrijpen van moeilijke brieven en het invullen van formulieren. Deze hulp is gratis voor alle inwoners.

Incluzio Rheden

Zit u niet lekker in uw vel, heeft u problemen in uw relatie of gaat het opvoeden van uw kind moeizaam? Heeft uw kind problemen op school en is het moeilijk om daarover te praten? Krijgt u dit zelf niet opgelost en heeft u weinig steun in uw directe omgeving? Dan kan het fijn zijn om te praten met een (school)maatschappelijk werker van Incluzio Rheden

Advies over uw vraag of probleem voor ondersteuning of zorg

Als u niet goed weet waar u uw vraag of probleem voor ondersteuning of zorg moet stellen, kunt u voor advies contact opnemen met een onafhankelijke cliëntondersteuner

Zelf vrijwilligerswerk doen?

Zoekt u vrijwilligerswerk voor een uurtje in de week naast uw reguliere werk of wilt u meerdere uren nuttig zijn in uw vrije tijd? Wellicht staat er voor u op de online vacaturebank van Incluzio Uitvoering Rheden een leuke vacature. Voor vrijwilligersorganisaties is het mogelijk op deze vacaturebank hun vacatures te plaatsen.

Het Loket Vrijwillige Inzet helpt u op weg in het vrijwilligerswerk en ondersteunt vrijwilligersorganisaties. Heeft u vragen? Kijk dan op de website van Incluzio Rheden.