Jeugd

Heeft u als ouder of verzorger vragen over de verzorging en opvoeding van uw kind? Of ben je zelf jong en loop je rond met lastige vragen of (geld)zorgen? Er is altijd iemand die verder kan helpen. Soms is dit iemand in de buurt, maar als dat niet helpt, is er ook professionele hulp.

 • Hulp bij opvoeden en opgroeien

  Heeft u als ouder of verzorger vragen over de verzorging of opvoeding van uw kind? Bespreek dit in eerste instantie met familie, vrienden, buren of andere bekenden. Vaak lukt het al op eigen kracht of met een beetje hulp. Wanneer dit niet voldoende is, kunt u bij verschillende organisaties terecht.

 • Jongerencoaches en jongerenwerkers

  Als je jong bent, loop je soms al met grote vragen rond. Wat zijn mijn talenten en hoe maak ik mijn dromen waar? Of misschien heb je geldzorgen of schulden? Onze jongerencoaches en jongerenwerkers helpen je graag!

 • Kindpakket

  Elk kind moet mee kunnen doen aan leuke en belangrijke dingen zoals sporten, op schoolreis gaan, muziekles krijgen, verjaardag vieren of de noodzakelijke schriften en gymkleding voor school krijgen. Ook als ouders geen of weinig geld hebben.

 • Schoolmaatschappelijk werk

  In de tijd dat je naar de basis- of middelbare school gaat, komt er veel op je af. Het is dan belangrijk dat je goed in je vel zit. Als dat niet zo is, is het fijn om met iemand te kunnen praten over je problemen. Bijvoorbeeld met een schoolmaatschappelijk werker. Ook jouw ouders kunnen daar met vragen over de opvoeding en jouw ontwikkeling (bijvoorbeeld over faalangst, assertiviteit, opvoedvragen) terecht.

 • Wie maak jij sterker?

  28 september 2022

  Een serie inspirerende video’s voor en door Rhedense jongeren.

 • Pleegouder worden

  Ieder kind verdient een veilige, kansrijke toekomst. Maar dat is niet vanzelfsprekend. Soms kunnen kinderen tijdelijk of voor langere tijd niet in hun eigen gezin wonen. Of niet alle dagen in de week of maand. Voor deze kinderen wordt een plek in een pleeggezin gezocht waar zij in een gewone gezinssituatie kunnen opgroeien. Gelukkig zijn er pleegouders die (tijdelijk) willen helpen, maar er is een groot tekort aan pleegouders, ook in onze gemeente.