Mantelzorg, vrijwilligershulp en algemene ondersteuning

Er zijn veel organisaties die u kunnen helpen uw zelfredzaamheid te vergroten. En u ondersteunen om zelfstandig te blijven meedoen in de maatschappij. Met inzet van mantelzorgers en vrijwilligers is veel mogelijk. Hieronder vindt u er een aantal belangrijke intitiatieven. Maar kijk ook eens op de Sociale Vraagbaak Rheden/Rozendaal voor nog veel meer informatie.

Krachtcoaches

De krachtcoaches van Radar Uitvoering Oost bieden ondersteuning gericht op diverse activiteiten en inwonersinitiatieven in onze dorpen en wijken.

Krachtcoach Velp
Walter van Vliet
wvvliet@radaruitvoering.nl
06 1159 59 69
 
Krachtcoach Dieren, Spankeren en Laag-Soeren
Dorette van Lieshout
dvlieshout@radaruitvoering.nl
06 1159 90 83
 
Krachtcoach Rheden, De Steeg, Ellecom en Rozendaal
Ingrid Jansen
ijansen@radaruitvoering.nl
06 2122 40 71

Jongerenwerkers

Jongerenwerkers stimuleren en activeren jongeren om zich te ontwikkelen en hun talenten te ontdekken. Dit doen we door actief aanwezig te zijn op plekken waar jongeren ook zijn zoals de straat, school en sportverenigingen. Samen met jongeren pakken we ideeën op die zij graag zouden willen ontwikkelen.

Farid Chahbari
06 151 420 93
fchahbari@radaruitvoering.nl

Maja Olsder
06 212 240 71
m.olsder@radaruitvoering.nl

Nienke de Vries
06 110 430 79
ndevries@radaruitvoering.nl

Jongerencoaches

Onze jongerencoaches helpen individuele jongeren met vragen over hun ontwikkeling en toekomst. Er is ook een financieel jongerencoach die helpt bij geldzorgen of schulden. De jongerencoaches zijn bereikbaar via jongerencoach@rheden.nl

Jongerencoach
Armand Lans
a.lans@rheden.nl
06 11 77 61 86

Jongerencoach
Thirza van der Zee
06 15 14 14 65
t.vanderzee@rheden.nl

Financieel jongerencoach
Annika van der Mee
06 25 76 76 22
a.vandermee@rheden.nl
 

Maatschappelijk werk / Schoolmaatschappelijk werk

Zit u niet lekker in uw vel, heeft u problemen in uw relatie of gaat het opvoeden van uw kind moeizaam? Heeft uw kind problemen op school en is het moeilijk om daarover te praten? Krijgt u dit zelf niet opgelost en heeft u weinig steun in uw directe omgeving? Dan kan het fijn zijn om te praten met een (school)maatschappelijk werker van Rijnstad. Zij helpen u graag verder en geven informatie en advies. Daarnaast biedt het maatschappelijk werk ook gratis cursussen. Kijk voor meer informatie op www.rijnstad.nl of neem contact op met een (school)maatschappelijk werker via (026) 31 27 700 of hulponline@rijnstad.nl.

Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Rheden (MVT)

Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Rheden (MVT) is voor mensen die zelfstandig wonen en een hulpvraag hebben. Ook mantelzorgers kunnen hier terecht met hun vragen. En er is veel informatie te vinden over vrijwilligerswerk. Kijk voor meer informatie op www.mvtrheden.nl.

Locatie: Zorgcentrum Rhederhof
Worth Rhedenseweg 55
6991 DW Rheden
T (026) 3 70 70 70 (9.30 tot 11.30 uur)
hulpmvt@mvtrheden.nl

Senioren ondersteuning, Stichting STOER

Stichting STOER (Senioren Teams Ondersteunen Elkaar in Rheden en Rozendaal) biedt senioren hulp, ondersteuning en advies om zolang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen. STOER traint en begeleidt vrijwilligers. Deze vrijwilligers maken deel uit van:

  • Huisbezoekproject 70-plus
  • Vrijwillige Ouderenadviseurs
  • Comité Dag van de Ouderen
  • Project Mijn Huis Mijn Toekomst
  • Mijn huis Mijn Toekomst Technologie Trolley

Meer informatie vindt u op www.stichtingstoer.nl

Sociaal Raadslieden

Wilt u weten welke regelingen en voorzieningen voor u gelden? Heeft u vragen over toeslagen, het voorkomen van schulden of dreigt beslaglegging? Dan bent u bij het spreekuur van de Sociaal Raadslieden aan het goede adres. Het spreekuur is wekelijks in zowel Dieren, Rheden als Velp. Kijk voor meer informatie op www.rijnstad.nl of neem contact op met een sociaal raadslid hulponline@rijnstad.nl.

Taalhuis Veluwezoom: hulp bij lezen en schrijven

Heel veel mensen hebben moeite met lezen en schrijven. Of met rekenen, internet en op de computer werken. Heeft u zelf moeite of kent u iemand die hulp kan gebruiken? Taalhuis Veluwezoom helpt!

Voor meer informatie kijkt u op de website van het Taalhuis of neem contact op met Esther Staal, Taalhuis coördinator, 06 45 39 46 40 of stuur een e-mail naar contact@taalhuisveluwezoom.nl.

Formulierenhulp Rheden

Formulierenhulp Rheden helpt u met het begrijpen van moeilijke brieven en het invullen van formulieren. Deze hulp is gratis voor alle inwoners. U kunt gewoon binnenlopen tijdens het spreekuur. Neem de brieven of formulieren mee. Dan kunt u samen meteen aan de slag.

Spreekuur Formulierenhulp
Locatie Tijdstip
Dieren, Het Duynhuis maandag van 9.30 tot 11.30 uur
Velp, Buurthuis De Poort woensdag van 13/30 tot 15.30 uur
Rheden, Dorpshuis Willem de Zwijger donderdag van 9.30 tot 11.30 uur

 

Zelf vrijwilligerswerk doen?

Zoekt u vrijwilligerswerk voor een uurtje in de week naast uw reguliere werk of wilt u meerdere uren nuttig zijn in uw vrije tijd? Wellicht staat er voor u op de online vacaturebank van Radar een leuke vacature. Voor vrijwilligersorganisaties is het mogelijk op deze vacaturebank hun vacatures te plaatsen.

Het Loket Vrijwillige Inzet helpt u op weg in het vrijwilligerswerk en ondersteunt vrijwilligersorganisaties. Heeft u vragen? Neem dan contact op via mvbraam@radaruitvoering.nl of bel 06 115 94 670.

Uitgelicht