Mantelzorg, vrijwilligershulp en algemene ondersteuning

Er zijn veel organisaties die u kunnen helpen uw zelfredzaamheid te vergroten. En u ondersteunen om zelfstandig te blijven meedoen in de maatschappij. Met inzet van mantelzorgers en vrijwilligers is veel mogelijk. Hieronder vindt u er een aantal belangrijke intitiatieven. Maar kijk ook eens op de Sociale Vraagbaak Rheden/Rozendaal voor nog veel meer informatie.

Krachtcoaches

De krachtcoaches van Radar Uitvoering Oost bieden ondersteuning gericht op diverse activiteiten en inwonersinitiatieven in onze dorpen en wijken.

Krachtcoach Velp
Walter van Vliet
wvvliet@radaruitvoering.nl
06 1159 59 69
 
Krachtcoach Dieren, Spankeren en Laag-Soeren
Dorette van Lieshout
dvlieshout@radaruitvoering.nl
06 1159 90 83
 
Krachtcoach Rheden, De Steeg, Ellecom en Rozendaal
Ottelien Groenenberg
ogroenenberg@radaruitvoering.nl
06 2122 40 71

Jongerenwerkers

Jongerenwerkers stimuleren en activeren jongeren om zich te ontwikkelen en hun talenten te ontdekken. Dit doen we door actief aanwezig te zijn op plekken waar jongeren ook zijn zoals de straat, school en sportverenigingen. Samen met jongeren pakken we ideeën op die zij graag zouden willen ontwikkelen.

Jongerenwerker Velp, Rozendaal, De Steeg en Ellecom
Marco van Koppenhagen|
06 29 24 94 73
mvkoppenhagen@radaruitvoering.nl

Jongerenwerker Rheden, Dieren, Laag Soeren, Spankeren
Faissal Taanabout
06 15 14 20 93
ftaanaabout@radaruitvoering.nl

Kinder- en jeugdwerk Second House, Velp
Marja Olsder
m.olsder@radaruitvoering.nl

Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Rheden (MVT)

Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Rheden (MVT) is voor mensen die zelfstandig wonen en een hulpvraag hebben. Ook mantelzorgers kunnen hier terecht met hun vragen. En er is veel informatie te vinden over vrijwilligerswerk. Kijk voor meer informatie op www.mvtrheden.nl.

Locatie: Zorgcentrum Rhederhof
Worth Rhedenseweg 55
6991 DW Rheden
T (026) 3 70 70 70 (9.30 tot 11.30 uur)
hulpmvt@mvtrheden.nl

Senioren ondersteuning, Stichting STOER

Stichting STOER (Senioren Teams Ondersteunen Elkaar in Rheden en Rozendaal) biedt senioren hulp, ondersteuning en advies om zolang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen. STOER traint en begeleidt vrijwilligers. Deze vrijwilligers maken deel uit van:

  • Huisbezoekproject 70-plus
  • Vrijwillige Ouderenadviseurs
  • Comité Dag van de Ouderen
  • Project Mijn Huis Mijn Toekomst
  • Mijn huis Mijn Toekomst Technologie Trolley

Meer informatie vindt u op www.stichtingstoer.nl

Sociaal Raadslieden

Wilt u weten welke regelingen en voorzieningen voor u gelden? Heeft u vragen over toeslagen, het voorkomen van schulden of dreigt beslaglegging? Dan bent u bij het spreekuur van de Sociaal Raadslieden aan het goede adres. Het spreekuur is wekelijks in zowel Dieren, Rheden als Velp. Kijk voor meer informatie op www.rijnstad.nl of neem contact op met een sociaal raadslid hulponline@rijnstad.nl.

Maatschappelijk werk

Zit u niet lekker in uw vel, heeft u problemen in uw relatie of gaat het opvoeden van uw kind moeizaam? Krijgt u dit zelf niet opgelost en heeft u weinig steun in uw directe omgeving? Dan kan het fijn zijn om te praten met een maatschappelijk werker. Daarnaast biedt het maatschappelijk werk ook gratis cursussen. Kijk voor meer informatie op www.rijnstad.nl of neem contact op met een maatschappelijk werker via (026) 31 27 700 of hulponline@rijnstad.nl.

Zelf vrijwilligerswerk doen?

Zoekt u vrijwilligerswerk voor een uurtje in de week naast uw reguliere werk of wilt u meerdere uren nuttig zijn in uw vrije tijd? Wellicht staat er voor u op de online vacaturebank van Radar een leuke vacature. Voor vrijwilligersorganisaties is het mogelijk op deze vacaturebank hun vacatures te plaatsen.

Het Loket Vrijwillige Inzet helpt u op weg in het vrijwilligerswerk en ondersteunt vrijwilligersorganisaties. Heeft u vragen? Neem dan contact op via mvbraam@radaruitvoering.nl of bel 06 115 94 670.

Uitgelicht