Peuteropvang

In onze gemeente kunnen alle peuters van 2 tot 4 jaar 2 ochtenden per week naar de peuteropvang. Dat is een goede voorbereiding op de basisschool.

Al spelend leert uw kind over het naar school gaan: zitten op een stoeltje in een kring, wachten op de beurt en spelen met andere kinderen. vogeltjeNaast een schoolritme leert uw kind nieuwe dingen zoals woorden, liedjes, knutselen, muziek, sporten en nog veel meer.

Boekenplankje2 ochtenden, 40 weken per jaar

Elke week gaat uw peuter 2 ochtenden naar de peuteropvang. In totaal gaat uw peuter maximaal 8 uur per week. De peuteropvang is 40 weken per jaar open, als scholen ook open zijn.

Voor iedereen betaalbaar

We vinden het belangrijk dat peuteropvang voor iedereen betaalbaar is. Of u nu werkt, studeert, re-integreert of thuis bent.

 • Als u werkt, studeert of re-integreert kunt u kinderopvangtoeslag aanvragen via www.toeslagen.nl. U betaalt een eigen bijdrage die afhangt van uw inkomen.
 • Heeft u geen recht op kinderopvangtoeslag via de Belastingdienst? Dan heeft u recht op toeslag van de gemeente als:
  • U en uw kind in de gemeente Rheden wonen.
  • Uw kind tussen de 2 en 4 jaar oud is.

U betaalt altijd een eigen bijdrage, die afhangt van uw inkomsten. Als u weinig inkomsten heeft, betaalt u ongeveer € 0,33 per uur. Dat is € 8,80 per maand. Voor de berekening van uw eigen bijdrage gebruiken wij de adviestabel ouderbijdrage Peuteropvang van de VNG (PDF, 82 kB).


AanmeldenPeuteropvang

U kunt uw peuter zelf aanmelden bij een geregistreerd kinderdagverblijf in de buurt.

 • Heeft u recht op kinderopvangtoeslag, dan regelt u dit zelf via www.toeslagen.nl.
 • Heeft u geen recht op kinderopvangtoeslag, dan kijkt het kinderdagverblijf samen met u of u recht heeft op de gemeentelijke toeslag. Zij rekenen voor u uit wat uw eigen bijdrage is. U betaalt de rekening voor de eigen bijdrage aan het kinderdagverblijf. De rest betalen wij rechtstreeks aan het kinderdagverblijf.

Kinderdagverblijven

Deze kinderdagverblijven in onze gemeente bieden peuteropvang aan:

 1. Kinderdagverblijf Marron
 2. Kindercentra Puck&Co
 3. Kinder Service Hotels (KSH)
 4. Kinderopvang BOEIend
 5. Kinderdagverblijf Het Elfenbosch
 6. Kinderdagverblijf Het Toverbos
 7. Kindcentrum de Wensvogel

A B C
Kunnen we uw kind helpen met spreken of taal?

Speciaal voor peuters die extra hulp kunnen gebruiken bij de taal- of spraakontwikkeling hebben we ook Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE). Lees meer informatie over VVE.

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over peuteropvang? Neemt u dan contact op met ons Sociaal Meldpunt.

Wilt u graag hulp bij het begrijpen van informatie, aanvragen van toeslagen of het invullen van formulieren? Dan kunt u terecht bij de gratis inloopspreekuren van Humanitas Formulierenhulp Rheden.

Peuteropvang, welke route volg je