Senioren ondersteuning en advies

Stichting STOER

Stichting STOER ondersteunt senioren bij het langer gezond, vitaal en zelfstandig thuis wonen. U kunt bij ons terecht als u vragen heeft over het ouder worden en alles wat daarbij komt kijken. Van aanpassingen in uw woon- of leefsituatie tot en met (weer) onder de mensen komen en een leuke dagbesteding vinden. STOER voert diverse projecten uit, al onze ondersteuning is gratis. In dit filmpje legt STOER uit hoe zij werken.

Vrijwillige ouderenadviseurs

Door het ouder worden belandt u in een nieuwe levensfase. Dat kan vragen oproepen. Het is niet altijd duidelijk hoe en door welke organisatie u het beste verder geholpen kunt worden. Onze Vrijwillige ouderenadviseurs (VOA’s) kunnen op vele vragen en thema’s antwoord geven of doorverwijzen naar de juiste organisatie.

Vitaal & Veilig Thuis

Langer vitaal, gezond en veilig thuis wonen is een belangrijk thema voor veel senioren. Maar op welke manier doet u dat, en welke ondersteuning kunt u daarbij gebruiken? 70-plussers worden middels een brief van de gemeente uitgenodigd om mee te doen aan Vitaal & Veilig Thuis. Tijdens dit éénmalige huisbezoek krijgt u met behulp van een vragenlijst een totaalbeeld van uw situatie. Waar nodig krijgt u direct praktisch advies of wordt u doorverwezen.

Mijn Huis, Mijn Toekomst

Veel ouderen willen graag in hun eigen huis blijven wonen. Maar wat als bijvoorbeeld het traplopen niet zo makkelijk meer gaat? Er is meer mogelijk dan u denkt. Mijn Huis Mijn Toekomst helpt u de mogelijkheden te zien, zoals aanpassingen in uw huis om het levensloopbestendig te maken.

Dag van de Ouderen 

Ouder worden mag gevierd worden. Dat is precies wat we jaarlijks, op 1 oktober, doen tijdens de Dag van de Ouderen. STOER organiseert die dag een leuke activiteit voor de senioren in de gemeente Rheden en Rozendaal. U bent van harte welkom.

Meer informatie

Wilt u meer weten over wie zij zijn en wat ze doen? Kijk dan op de website van stichtingstoer