Nieuws RSS icoon

 • Alles over het coronavirus

  De verspreiding van het virus zorgt voor veel aandacht en vragen. Wij werken nauw samen met betrokken partijen. Lees over de landelijke maatregelen en wat dit betekent voor onze dienstverlening.

 • Schone oevers

  Wij zoeken enthousiaste inwoners om de oevers langs de IJssel te adopteren en schoon te houden. Adoptanten in het project ‘Schone Oevers’ kiezen een stuk oever en zorgen er tenminste twee keer per jaar voor dat het zwerfaval langs deze oeverkant wordt opgeruimd. Hiermee wordt voorkomen dat het afval via de rivier in zee terechtkomt.

 • Onderzoek naar Havikerwaard, Fraterwaard en Olburgerwaard

  14 oktober 2020

  De uiterwaarden Havikerwaard, Fraterwaard en Olburgerwaard liggen in een uniek gebied. Een plek waar wandelaars en fietsers genieten van de natuur, de landgoederen en het boerenlandschap. In het gebied zijn verschillende projecten gerealiseerd. Zoals een faunapassage bij landgoed Middachten, een fietspad tussen de Eikenstraat en Ellecomsedijk en een nevengeul (fase 1). Maar het gebied staat niet stil. Daarom laten provincie Gelderland en het Rijk samen met de gemeente Rheden en andere partijen een MIRT-onderzoek uitvoeren. MIRT staat voor Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport.

 • Nieuwe digitale balie gemeentelijke belastingen

  01 oktober 2020

  Vanaf 1 oktober kunnen inwoners van Rheden hun gemeentelijke belastingzaken helemaal digitaal regelen. Via de nieuwe digitale balie voor gemeentelijke belastingen. Ook bedrijven die in onze gemeente gevestigd zijn, kunnen de digitale balie gebruiken. Zo wordt het nog makkelijker om ieder moment van de dag gemeentelijke belastingzaken te doen.

 • College biedt begroting aan, meer maatregelen moeten volgen

  30 september 2020

  Op 10 november vergadert de gemeenteraad over de begroting voor de periode 2021 - 2024. Al een aantal jaren zien wij, net als veel andere gemeenten, de tekorten oplopen. Ook dit jaar laat de begroting weer een tekort zien.

 • Sport- en beweegakkoord Rheden & Rozendaal van start

  30 september 2020

  Vorige week vond de aftrap plaats van het Sport- en beweegakkoord.75 aangesloten partners, waaronder sportclubs, scholen, zorgverleners en bedrijven starten de komende tijd met de uitvoering van ideeën uit het akkoord. Met als doel om zoveel mogelijk inwoners te laten genieten van sporten en bewegen.

 • Onze locaties en dienstverlening tijdens Corona

  02 oktober 2020

  Lees alles over de aanpassingen in onze gemeentelijke dienstverlening tijdens de coronatijd.