25 februari: Informatiebijeenkomst subsidie voor zonnepanelen

Bent u eigenaar van een pand met een groot dak van minimaal 150 m2 en hebt u een grootverbruikersaansluiting voor uw elektriciteit? Dan heeft u vast wel eens nagedacht over zonnepanelen. Zonnepanelen geven voordeel op uw energierekening, dragen bij aan de waardevermeerdering van uw pand en zijn goed voor het milieu.

SDE-regeling: subsidie op zonnepanelen

Om zonnepanelen te stimuleren is vanuit het Rijk de subsidieregeling voor duurzame energieproductie (SDE+) in het leven geroepen. Van 12 maart tot en met 4 april kunt u hiervoor een aanvraag doen. In 2020 gaat de regeling ingrijpend veranderen. De businesscase voor zonnepanelen zal daardoor in 2020 aanzienlijk verslechteren ten opzichte van de huidige regeling. Bent u geïnteresseerd in de aanschaf van zonnepanelen? Vraag dan nog dit voorjaar de subsidie aan.

Informatiebijeenkomst op 25 februari

Om u te informeren organiseren wij samen met het Intergemeentelijk Subsidiebureau een bijeenkomst.

Wanneer: maandag 25 februari, van 9.00 tot 10.30 uur
Waar: gemeentehuis (Hoofdstraat 3 in De Steeg).
Aanmelden: per mail naar energiek@rheden.nl

De bijeenkomst is bedoeld voor eigenaren van (bedrijfs)panden met een grootverbruiksaansluiting voor elektriciteit (groter dan 3 keer 80 Ampère). Aan het eind van de bijeenkomst kunt u inschatten of zonnepanelen op uw dak en een subsidieaanvraag zin hebben. Ook weet u wat uw opties zijn en welke volgende stap u kunt zetten.

Wij doen u een aanbod

Heeft u serieuze interesse in de aanschaf van zonnepanelen of het verhuren van uw dak voor zonnepanelen en wilt u weten hoe uw persoonlijke businesscase eruit ziet? Dan kunt u zich na de bijeenkomst inschrijven voor een gratis maatwerkgesprek met onze subsidiespecialisten. Zij stellen voor u de businesscase op met inzicht in uw investering en terugverdientijd. Op basis van de uitkomsten kunt u beslissen om een SDE+ subsidie aan te vragen. Het Intergemeentelijk Subsidiebureau kan u helpen met het invullen van de uiteindelijke aanvraag.