BIZ in Rheden voor aantrekkelijk winkelgebied

Rhedense ondernemers Alex Meerdink en Gaetano Mammina hebben samen met wethouder Haverkamp hun handtekening gezet onder een overeenkomst om te komen tot een BedrijvenInvesteringsZone (BIZ) voor het winkelgebied in Rheden.

Met het instellen van een BIZ hopen de ondernemers het winkelgebied structureel te verbeteren waardoor het dorp Rheden aantrekkelijker wordt voor inwoners, bezoekers en ondernemers.

Bedrijveninvesteringszone

Een bedrijveninvesteringszone maakt het mogelijk dat ondernemers investeringen doen in hun gebied, waar alle ondernemers aan meebetalen. De Ondernemersvereniging Ondernemend Rheden De Steeg (ODRS) heeft hiervoor het initiatief genomen.

Draagvlakmeting

In december neemt de raad een besluit over de verordening BIZ centrum Rheden. Daarna volgt de draagvlakmeting onder de ondernemers. Voorwaarde voor het instellen van een BIZ is dat de helft van de ondernemers meedoet aan de draagvlakmeting en dat 2/3 daarvan akkoord gaat met het instellen van een BIZ. De verwachting is dat eind januari 2019 de uitslag bekend is of er daadwerkelijk een bedrijveninvesteringszone komt in Rheden.