Meld je aan voor de cursus "IVN Gastheer/vrouw van het Landschap"

Ben jij een horeca- of recreatieondernemer in gemeente Rheden en wil jij meer weten over de prachtige omgeving waarin jij onderneemt? Doe dan mee aan de cursus "IVN Gastheer/vrouw van het Landschap" die in het najaar van 2023 van start gaat. Als ondernemer die weet wat de streek te bieden heeft, ben jij een interessante gastheer of gastvrouw die bezoekers kan attenderen op wat er te ontdekken en te beleven is.

Aanmelden voor de cursus

Het programma

Tijdens dit programma verdiep jij je als recreatieondernemer in het landschapsverhaal van Rheden, de flora en fauna, cultuurhistorische waarden, recreatieve mogelijkheden en de bijzondere natuurparels. We nemen je mee op veldexcursies naar diverse natuurgebieden, waar je met eigen ogen kunt ontdekken wat de streek allemaal te bieden heeft, inclusief de minder bekende parels.  
 
Het programma biedt niet alleen leerzame inhoud, maar ook volop mogelijkheden om andere ondernemers te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Je krijgt de gelegenheid om een kijkje te nemen bij elkaars bedrijven, aangezien de cursusdagen deels plaatsvinden bij deelnemende bedrijven. Actieve workshops stimuleren jou om natuurtips te verzamelen en natuurbelevingsaanbod te ontwikkelen. De cursusdagen vinden plaats op dinsdagmiddagen en bestaan uit excursies, workshops, presentaties en netwerkmomenten. 

Cursusdata

Het programma bestaat uit 4 bijeenkomsten en een terugkomdag. De cursusdata zijn: 

  • Dinsdag 10 oktober (van 13-17 uur: De geschiedenis van het Rhedens landschap 
  • Dinsdag 31 oktober (van 13-17 uur): De natuur van Rheden en omgeving  
  • Dinsdag 14 november (van 13-17 uur): Trends en ontwikkelingen in recreatie & toerisme 
  • Dinsdag 28 november (van 10-17 uur, hele dag): Excursie naar diverse buitenlocaties in Rheden, feestelijke afsluiting   

Kosten

Als gemeente doen wij samen met Veluwe op 1 een financiële bijdrage, hierdoor is de cursusprijs per deelnemer € 150 (werkelijke prijs € 800). De cursusprijs is incl. excursies, studiemateriaal, goodiebag en feestelijke afsluiting. Het programma wordt georganiseerd door IVN Gelderland in samenwerking met IVN Veluwezoom. 

Netwerk van recreatieondernemers  

We zijn niet de eerste Veluwse gemeente die start met het programma IVN Gastheer/vrouw van het Landschap. Gemeenten Hattem, Heerde, Apeldoorn, Nunspeet, Putten, Ermelo, Renkum, Wageningen, Brummen, Ede, Epe, Elburg en Oldebroek hebben al netwerken van gastheren-vrouwen die samenwerken.