Vrijwilligers

Vrijwilligerspunt Rheden

Het vrijwilligerspunt Rheden is er voor inwoners, die vrijwilligerswerk (willen) doen en voor organisaties, die met vrijwilligers werken of nieuwe vrijwilligers zoeken.
 

Zelf vrijwilligerswerk doen

Zoekt u vrijwilligerswerk voor een uurtje in de week naast uw reguliere werk of wilt u meerdere uren nuttig zijn in uw vrije tijd? Wellicht staat er voor u op de vacaturewebsite vrijwilligerswerkrheden.nl een leuke vacature.

 

Voor vrijwilligersorganisaties

Op zoek naar vrijwilligers? Plaats uw vacatures op vrijwilligerswerkrheden.nl
Als vrijwilligersorganisatie kunt u gratis bij het Vrijwilligerspunt terecht voor informatie en advies over alles dat met vrijwilligerswerk te maken heeft. Denk aan het (verbeteren van het) vrijwilligersbeleid, het vinden en behouden van vrijwilligers, het opstellen van een vrijwilligerscontract, begeleiding en waardering van vrijwilligers of advies over wet- en regelgeving. Het Vrijwilligerspunt kan u ondersteunen bij het werven van vrijwilligers of het plaatsen van een vacature op de website. 

Vrijwilligersverzekering

De gemeente Rheden vindt het belangrijk dat mensen vrijwilligerswerk doen, en ondersteunen dat graag. Met onze vrijwilligersverzekering zorgen we er voor dat vrijwilligers die in Rheden wonen of in deze gemeente vrijwilligerswerk doen, verzekerd zijn. Om gebruik te maken van de verzekering is aanmelden niet nodig. Is er iets gebeurd waardoor u gebruik wil maken van de verzekering? U vindt het schadeformulier op de website van Centraal beheer. Het ingevulde schadeformulier kunt u via e-mail sturen naar schade@connectie.nl. De gemeente Rheden zal de schadeclaim bij Centraal Beheer indienen. 
Meer weten over de vrijwilligersverzekering? Wij hebben de VNG vrijwilligersverzekering afgesloten bij Centraal Beheer, daar leest u meer informatie die eigenlijk bedoeld is voor gemeentes, maar voor u als vereniging ook nuttig is. U kunt ook contact opnemen met Centraal Beheer voor meer informatie, (055) 579 86 00.

Kosten

Gebruik maken van de verzekering is gratis voor vrijwilligers en organisaties die met vrijwilligers werken.