Drank- en horecavergunning voor horecabedrijven en slijters

Schenkt u alcoholhoudende dranken in uw horecabedrijf? Of verkoopt u alcohol in uw slijtersbedrijf? Dan moet u een drank- en Horecavergunning hebben.

Meer informatie en een vergunning aanvragen

Er zijn veel wetten en regels verbonden aan een Drank- en Horecavergunning. Voor het aanvragen van een vergunning maakt u een afspraak met 1 van onze medewerkers. In een persoonlijk gesprek bespreken zij de voorwaarden en geven zij u meer informatie. Een afspraak maken kan telefonisch, (026) 49 76 911 of per e-mail via horeca@rheden.nl.

Voorwaarden

De leidinggevende van een horecabedrijf moet minimaal 21 jaar zijn en in het bezit zijn van een SVH Diploma Sociale Hygiëne of Vakdiploma Cafébedrijf.
Daarnaast doen we bij een vergunningaanvraag een uitgebreide screening in het kader van de Wet Bibob en de Drank- en Horecawet. Daarmee beoordelen we de integriteit van uw onderneming en de personen die daarbij betrokken zijn.

Wet Bibob

Met de Wet Bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (Wet Bibob) kunnen wij voorkomen dat we criminaliteit faciliteren. Bijvoorbeeld door geen vergunning, subsidie of opdracht te geven als we vermoeden dat een aanvraag of transactie bedoeld is om een strafbaar feit te plegen. Daarvoor doen we soms onderzoek naar de achtergronden van de ondernemer. Lees meer over de Wet Bibob.

Kosten

Aanvraag van een Drank- en Horecavergunning kost € 550,00. Een wijziging of toevoeging op de Drank- en Horecavergunning kost € 70,00.

Leidinggevende

Wijzigt de leidinggevende van het horecabedrijf? Dan meldt u dit door te mailen naar horeca@rheden.nl. Het wijzigen van een leidinggevende kost € 70,00. Het toevoegen van een extra leidinggevende kost € 125,00.

Uitbouw of verandering horecabedrijf

Verandert het interieur van uw bedrijf? Bijvoorbeeld omdat u een stuk aanbouwt, een muur weghaalt of de bar verplaatst. Dan moet u dit doorgeven als wijziging op uw drank- en horecavergunning. Het doorgeven van de wijziging kan per e-mail naar horeca@rheden.nl.