Exploitatievergunning

Bedrijven, verenigingen en instellingen die eet- en drinkwaren verkopen, hebben een exploitatievergunning nodig.

Meer informatie en een vergunning aanvragen

Er zijn veel wetten en regels verbonden aan een exploitatievergunning. Voor het aanvragen van een vergunning maakt u een afspraak met 1 van onze medewerkers. In een persoonlijk gesprek bespreken zij de voorwaarden en geven zij u meer informatie. Een afspraak maken kan telefonisch of per e-mail via horeca@rheden.nl.

Voorwaarden

De leidinggevende van een horecabedrijf moet minimaal 21 jaar zijn en in het bezit zijn van een SVH Verklaring Sociale Hygiëne of Vakdiploma Cafébedrijf.
Daarnaast doen we bij een vergunningaanvraag een uitgebreide screening in het kader van de Wet BIBOB en de Alcoholwet. Daarmee beoordelen we de integriteit van uw onderneming en de personen die daarbij betrokken zijn.

Wet Bibob

Met de Wet Bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (Wet Bibob) kunnen wij voorkomen dat we criminaliteit faciliteren. Bijvoorbeeld door geen vergunning, subsidie of opdracht te geven als we vermoeden dat een aanvraag of transactie bedoeld is om een strafbaar feit te plegen. Daarvoor doen we soms onderzoek naar de achtergronden van de ondernemer. 

Kosten

De kosten voor een aanvraag van de exploitatievergunning zijn € 350,30.

Leidinggevende

Wijzigt de leidinggevende van de onderneming? Dan meldt u dit door te mailen naar horeca@rheden.nl.

Overige vergunningen

Terrasvergunning

Horecabedrijven in de gemeente Rheden hoeven geen terrasvergunning te hebben voor het openen van een terras. Terrassen mogen het hele jaar door van 8.00 uur in de ochtend tot 00.00 uur (middernacht), geopend zijn.

Alcoholwetvergunning

Wilt u in uw horecabedrijf ook alcoholhoudende dranken verkopen? Dan heeft u een Alcoholwetvergunning nodig.