Watertapkraan voor OBS De Lappendeken

Op het schoolplein van basisschool De Lappendeken in De Steeg opende vanochtend het 8e watertappunt in onze gemeente.
Wethouder Marc Budel deed dit door het drinkwaterlogo met een hogedrukspuit op het schoolplein te spuiten. Kinderen, ouders, juffen en meesters vormden een grote blauwe waterdruppel waarna het eerste glaasje water getapt werd.

De Lappendeken is dit jaar begonnen een gezonde school te worden. Hierbij hoort sport en bewegen, gezond eten en ook gezond drinken. Daarom wilde de school graag een watertapkraan op het schoolplein. Zo kunnen leraren kinderen tijdens het buitenspelen actief stimuleren water te drinken.

Waterkraan is voor iedereen

Niet alleen schoolkinderen, maar ook buurtbewoners en toeristen mogen de kraan gebruiken. De watertapkraan werd door de kinderen zelf uitgekozen. Achter de kraan komt nog een bord, ontworpen en gemaakt door een van de ouders. De Lappendeken koppelt dit jaar aan alle feestdagen het thema sport. Zo hebben kinderen met carnaval gesport in verkleedkleren. Ook wil de school volgend jaar een waterdag invoeren; 1 dag in de week waarop de kinderen alleen water drinken.

De kinderen doen op 12 april mee aan de Koningsspelen. Een sportief Oranjefeest voor alle basisschoolleerlingen. De Koningsspelen staan dit jaar in het teken van water drinken.