Evenementen

In onze gemeente zijn jaarlijks heel wat leuke en bijzondere evenementen. We verwijzen u naar verschillende evenementenkalenders en lichten een aantal grote evenementen uit.

Evenementenkalenders

Evenementen in onze gemeente en omgeving vindt u op de volgende evenementenkalenders:

Uitgelichte evenementen 2019

Bent u bij 1 van onderstaande evenementen geweest en heeft u daarvan een mooie foto die wij rechtenvrij mogen gebruiken? We ontvangen de foto graag via webteam@rheden.nl.

Lammetjedag - 31 maart

De zondag waarop de zomertijd ingaat is jaarlijks de Lammetjesdag bij de Schaapskooi in Rheden. Naast de pasgeboren lammetjes zijn er ook allerlei leuke activiteiten, lees erover op www.schaapskudde.nl/lammetjesdag/.

Intercamp op Middachten

Intercamp - 7 t/m 10 juni

Zo’n 5.000 scouts met begeleiders komen dit Pinksterweekend naar Landgoed Middachten in De Steeg om het internationale scoutingevenement Intercamp te beleven.
Lees meer hierover op: https://www.intercamp.info

Schaapscheerdersfeest - 15 juni

De Rhedense Schaapskudde komt naar het dorp Rheden, waar de schapen op ambachtelijke wijze worden geschoren, meer informatie leest u op www.schaapskudde.nl/schaapscheerdersfeest/.

ONK schaken Dieren

 

Open Nederlands Kampioenschap Schaken - 22 juli t/m 1 augustus

Jaarlijks is het Open Nederlands Kampioenschap Schaken in Theothorne in Dieren. Meer informatie en aanmelden kan via www.schaken.nl/onk.

Velleper Donderdagen - 25 juli en
1 augustus

Op donderdag 25 juli en donderdag 1 augustus deze gezellige braderie in de Velpse winkelstraten. Meer informatie op www.veelzijdigvelp.nl/evenementenacties.

Museum Rheden in Oorlogstijd - half september 2019/ half mei 2020

In onze gemeente vieren we volgend jaar 75 jaar Bevrijding. Daarom richten we ( vanaf september t/m half mei) aan de Hoofdstraat 75 in Velp een tijdelijk museum in door en voor inwoners van de 7 dorpen uit de gemeente Rheden. Lees meer over het museum.

Landschapsdag Rheden - 28 september

Een landschapsmarkt, blaarkoppen (koeienras) of bonte bentheimers (varkensras) van dichtbij bekijken, lokale honing proeven bij een inkervereniging. Het kan allemaal bij de Landschapsdag Rheden op 28 september.

Posbankloop

Posbankloop - 29 september

Een hardloopevenement met misschien wel de mooiste routes van het land, langs de heide over de Veluwezoom.  Er is een run van 5,5 km, 15 km en er is een kids-run. Meer informatie en aanmelden kan via www.deposbankloop.nl.

 

 

 

 

Zelf een evenement organiseren?

Als u zelf een evenement gaat organiseren moet u dit meestal bij ons melden. Voor grote evenementen is het nodig een vergunning aan te vragen. In sommige gevallen zijn er mogelijkheden voor subsidies. Voor evenementen op de openbare weg moet u gebruik maken van evenementenverkeersregelaars.