Evenementen

In onze gemeente zijn jaarlijks heel wat leuke en bijzondere evenementen. We verwijzen u naar verschillende evenementenkalenders en lichten een aantal grote evenementen uit.


In verband met het coronavirus zijn bijeenkomsten en evenementen metgunningsplicht tot 1 september 2020 niet toegestaan.
 

Evenementenkalenders

Evenementen in onze gemeente en omgeving vindt u op de volgende evenementenkalenders:

Uitgelichte evenementen 2020

Bent u bij 1 van onderstaande evenementen geweest en heeft u daarvan een mooie foto die wij rechtenvrij mogen gebruiken? We ontvangen de foto graag via webteam@rheden.nl.

Rheden in oorlogstijdMuseum Rheden in Oorlogstijd

In onze gemeente vieren we volgend jaar 75 jaar Bevrijding. Daarom richten we ( vanaf september t/m half mei) aan de Hoofdstraat 75 in Velp een tijdelijk museum in door en voor inwoners van de 7 dorpen uit de gemeente Rheden. Lees meer over het museum.

 

 

Lammetjedag - 29 maart (in 2020 afgelast wegens het Coronavirus)

De zondag waarop de zomertijd ingaat is jaarlijks de Lammetjesdag bij de Schaapskooi in Rheden. Naast de pasgeboren lammetjes zijn er ook allerlei leuke activiteiten, lees erover op www.schaapskudde.nl/lammetjesdag/.

 

Schaapscheerdersfeest - 20 juni

De Rhedense Schaapskudde komt naar het dorp Rheden, waar de schapen op ambachtelijke wijze worden geschoren, meer informatie leest u op www.schaapskudde.nl/schaapscheerdersfeest/.

ONK schaken Dieren

 

Open Nederlands Kampioenschap Schaken - 20 juli t/m 30 juili

Jaarlijks is het Open Nederlands Kampioenschap Schaken in Theothorne in Dieren. Meer informatie en aanmelden kan via www.schaken.nl/onk.

 

 

Posbankloop

 

Posbankloop - 27 september

Een hardloopevenement met misschien wel de mooiste routes van het land, langs de heide over de Veluwezoom.  Er is een run van 5,5 km, 15 km en er is een kids-run. Meer informatie en aanmelden kan via www.deposbankloop.nl.

 

 

 

Zelf een evenement organiseren?

Als u zelf een evenement gaat organiseren moet u dit meestal bij ons melden. Voor grote evenementen is het nodig een vergunning aan te vragen. In sommige gevallen zijn er mogelijkheden voor subsidies. Voor evenementen op de openbare weg moet u gebruik maken van evenementenverkeersregelaars.