Evenementen

In onze gemeente zijn jaarlijks heel wat leuke en bijzondere evenementen. We verwijzen u naar verschillende evenementenkalenders en lichten een aantal grote evenementen uit.

Evenementenkalenders

Evenementen in onze gemeente en omgeving vindt u op de volgende evenementenkalenders:

Uitgelichte evenementen 2018

Bent u bij 1 van onderstaande evenementen geweest en heeft u daarvan een mooie foto die wij rechtenvrij mogen gebruiken? We ontvangen de foto graag via webteam@rheden.nl.

Lammetjedag - 25 maart

De zondag waarop de zomertijd ingaat is jaarlijks de Lammetjesdag bij de Schaapskooi in Rheden. Naast de pasgeboren lammetjes zijn er ook allerlei leuke activiteiten, lees erover op www.schaapskudde.nl/lammetjesdag/.

Schaapscheerdersfeest - 3 juni

De Rhedense Schaapskudde komt naar het dorp Rheden, waar de schapen op ambachtelijke wijze worden geschoren, meer informatie leest u op www.schaapskudde.nl/schaapscheerdersfeest/.

ONK schaken DierenOpen Nederlands Kampioenschap Schaken - 24 juli t/m 2 augustus

Jaarlijks is het Open Nederlands Kampioenschap Schaken in Theothorne in Dieren. Meer informatie en aanmelden kan via www. schaken.nl/onk.

Velleper Donderdagen - 26 juli en
2 augustus

Op donderdag 26 juli en donderdag 2 augustus deze gezellige braderie in de Velpse winkelstraten. Meer informatie op www.veelzijdigvelp.nl/evenementenacties.

IJsselfeesten - 17 en 18 augustus

2 avonden feest langs de IJssel in Dieren. Welke artiesten er komen is te lezen op www.ijsselfeestdieren.nl

PosbankloopPosbankloop - 30 september

Een hardloopevenement met misschien wel de mooiste routes van het land, langs de heide over de Veluwezoom.  Er is een run van 5,5 km, 15 km en er is een kids-run. Meer informatie en aanmelden kan via
www.deposbankloop.nl.

Dickens festival - 7 t/m 9 december

Op de Emmastraat in Velp is op 9 december een authentieke en nostalgische dorpsmarkt, met kramen vol lekkernijen, bijzondere producten en echte ambachtslieden uit de tijd van Charles Dickens. Op 7 en 8 december zijn er ook al activiteiten in 'Dickens-sfeer', www.dickensfestivalvelp.nl.

Zelf een evenement organiseren?

Als u zelf een evenement gaat organiseren moet u dit meestal bij ons melden. Voor grote evenementen is het nodig een vergunning aan te vragen. In sommige gevallen zijn er mogelijkheden voor subsidies. Voor evenementen op de openbare weg moet u gebruik maken van evenementenverkeersregelaars.