Evenementen

In onze gemeente zijn jaarlijks heel wat leuke en bijzondere evenementen. We verwijzen u naar verschillende evenementenkalenders en lichten een aantal grote evenementen uit.


In verband met het coronavirus gaan dit jaar veel evenementen niet door. Bezoekt u een evenement, hou dan 1,5 meter afstand.
 

Evenementenkalenders

Evenementen in onze gemeente en omgeving vindt u op de volgende evenementenkalenders:

Uitgelichte evenementen 2020

Bent u bij 1 van onderstaande evenementen geweest en heeft u daarvan een mooie foto die wij rechtenvrij mogen gebruiken? We ontvangen de foto graag via webteam@rheden.nl.

 

Lammetjedag - 29 maart (gaat wegens Corona niet door)

De zondag waarop de zomertijd ingaat is jaarlijks de Lammetjesdag bij de Schaapskooi in Rheden. Naast de pasgeboren lammetjes zijn er ook allerlei leuke activiteiten, lees erover op www.schaapskudde.nl/lammetjesdag/.

 

Schaapscheerdersfeest - 20 juni (gaat wegens Corona niet door)

De Rhedense Schaapskudde komt naar het dorp Rheden, waar de schapen op ambachtelijke wijze worden geschoren, meer informatie leest u op www.schaapskudde.nl/schaapscheerdersfeest/.

ONK schaken Dieren

 

Open Nederlands Kampioenschap Schaken - 20 juli t/m 30 juili (gaat wegens Corona niet door)

Jaarlijks is het Open Nederlands Kampioenschap Schaken in Theothorne in Dieren. Meer informatie en aanmelden kan via www.schaken.nl/onk.

 

 

Posbankloop

 

Posbankloop - 27 september (gaat wegens Corona niet door)

Een hardloopevenement met misschien wel de mooiste routes van het land, langs de heide over de Veluwezoom.  Er is een run van 5,5 km, 15 km en er is een kids-run. Meer informatie en aanmelden kan via www.deposbankloop.nl.

 

 

 

Zelf een evenement organiseren?

Als u zelf een evenement gaat organiseren moet u dit meestal bij ons melden. Voor grote evenementen is het nodig een vergunning aan te vragen. In sommige gevallen zijn er mogelijkheden voor subsidies. Voor evenementen op de openbare weg moet u gebruik maken van evenementenverkeersregelaars.