Sport

Bewegen is gezond voor jong en oud. Door te bewegen ga je lekker in je vel zitten en voel je je goed. Door te sporten kom je in contact met andere mensen. Kinderen leren op een positieve en respectvolle manier met elkaar om te gaan.

Sportbedrijf Rheden

In onze gemeente zet Sportbedrijf Rheden zich in om zoveel mogelijk mensen te laten sporten en bewegen. Sportbedrijf Rheden werkt nauw samen met verschillende partners op dit gebied zoals Jeugd Sport FondSportbedrijf Rhedens, de Gelrepas en Uniek Sporten. Bij Sportbedrijf Rheden kun je terecht voor alles op het gebied van sport zoals:

  • Sportaccommodaties en verhuur
  • Een overzicht van sportverenigingen
  • Programma's voor sportstimulering
  • Informatie over verschillende sporten
  • Openingstijden en tarieven van zwembaden

 

Sporten met een beperking

Uniek SportenSporten en bewegen moet de normaalste zaak van de wereld zijn. Helemaal als je een handicap hebt. Uniek Sporten helpt en inspireert je met alles over sporten en bewegen in opdracht van de gemeente. Op de site, in de app en bij het lokale sportloket vind je het geschikte beweeg- of sportaanbod bij jou in de buurt. Vind de sport die bij jou past op www.unieksporten.nl

Heb jij een handicap en wil je graag sporten?

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Waar je kunt sporten? Wil je sportadvies of zit je met vragen over financiële ondersteuning, hulpmiddelen of het zoeken naar een sportmaatje? Op Uniek Sporten vind je de antwoorden. Op Uniek Sporten kun je de sportaccommodatie beoordelen op toegankelijkheid of zien hoe anderen beoordelen.

Voor aanbieders: is er aanbod of aanbod starten?

Uniek Sporten begeleidt en ondersteunt aanbieders een aangepast beweeg- en sportaanbod hebben of hiermee willen starten. Hoe start je als aanbieder een sportaanbod voor mensen met een handicap? De contactpersoon in jouw regio ondersteunt bij onderwerpen als toegankelijkheid, communicatie, subsidieaanvragen en het werven/scholen van kader en vrijwilligers.

Wil je samenwerken?

Uniek Sporten is een regionaal samenwerkingsverband en wilt samenwerken met zoveel mogelijk partners uit de zorg, revalidatie, onderwijs, overheden en ondersteunende organisaties. Ben je benieuwd wat wij voor elkaar kunnen betekenen? Wij komen dan graag met jullie in contact.

Wil je persoonlijk contact?

Uniek Sporten is te bereiken via (026)  352 38 50 of per mail via regioarnhem@unieksporten.nl. Daarnaast is veel informatie, zoals het actuele sportaanbod en de contactpersoon per regio, te vinden op www.unieksporten.nl.