Sport

Bewegen is gezond voor jong en oud. Door te bewegen ga je lekker in je vel zitten en voel je je goed. Door te sporten kom je in contact met andere mensen. Kinderen leren op een positieve en respectvolle manier met elkaar om te gaan.

Sport in Rheden

In onze gemeente zet Sport in Rheden zich in om zoveel mogelijk mensen te laten sporten en bewegen. Sport in Rheden werkt nauw samen met verschillende partners op dit gebied zoals Jeugd Sport Fonds, de Gelrepas en Uniek Sporten. Bij Sport in Rheden kun je terecht voor alles op het gebied van sport zoals:

  • Sportaccommodaties en verhuur
  • Een overzicht van sportverenigingen
  • Programma's voor sportstimulering
  • Informatie over verschillende sporten
  • Openingstijden en tarieven van zwembaden

Zwembaden

Biljoenbad

In het Biljoenbad in Velp kun je gebruik maken van het wedstrijdbad om bijvoorbeeld baantjes te trekken maar ook gebruik maken van het doelgroepenbad. Het doelgroepenbad biedt, dankzij de beweegbare bodem, veel mogelijkheden voor activiteiten en heeft een constante watertemperatuur van 32 graden Celsius. Samen met het peuterbad is het Biljoenbad geschikt voor alle levensfases. Het Biljoenbad is ideaal om vitaal te worden en te blijven!

Openluchtzwembad De Hangmat

Het openluchtzwembad De Hangmat is een verwarmd zwem- en recreatiebad en biedt ruimte voor jong en oud. Het zwembad heeft onder meer duikplanken en een vijftig meter lange glijbaan. In de ligweide kun je heerlijk zonnen en op het terras geniet je van een hapje en drankje. Een zwembad om te zwemmen, ontspannen en genieten! Het zwembad is ook goed toegankelijk voor minder validen.

Sporten met een beperking

Sporten en bewegen moet de normaalste zaak van de wereld zijn. Helemaal als je een handicap hebt. Uniek Sporten helpt en inspireert je met alles over sporten en bewegen in opdracht van de gemeente. Op de site, in de app en bij het lokale sportloket vind je het geschikte beweeg- of sportaanbod bij jou in de buurt.

Sporten met een handicap

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Waar je kunt sporten? Wil je sportadvies of zit je met vragen over financiële ondersteuning, hulpmiddelen of het zoeken naar een sportmaatje? Op Uniek Sporten vind je de antwoorden. Op Uniek Sporten kun je de sportaccommodatie beoordelen op toegankelijkheid of zien hoe anderen beoordelen.

Sportaanbod aanbieden voor mensen met een handicap

Uniek Sporten begeleidt en ondersteunt aanbieders een aangepast beweeg- en sportaanbod hebben of hiermee willen starten. Hoe start je als aanbieder een sportaanbod voor mensen met een handicap? De contactpersoon in jouw regio ondersteunt bij onderwerpen als toegankelijkheid, communicatie, subsidieaanvragen en het werven/scholen van kader en vrijwilligers.

Samenwerken met Uniek Sporten

Uniek Sporten is een regionaal samenwerkingsverband en wil samenwerken met zoveel mogelijk partners uit de zorg, revalidatie, onderwijs, overheden en ondersteunende organisaties. Ben je benieuwd wat jullie voor elkaar kunnen betekenen? Ze komen dan graag met jullie in contact.

Contactgegevens Uniek Sporten

Uniek Sporten is te bereiken via (026)  352 38 50 of per mail via regioarnhem@unieksporten.nl.