Activiteiten en bezienswaardigheden

Wilt u ontspannen in de natuur, maar ondertussen ook actief bezig zijn, bij ons kunt u eindeloos wandelen, fietsen of paardrijden. Maar er zijn nog meer mogelijkheden om onze mooie omgeving en natuur te verkennen.

Wandelen

Wilt u onze gemeente wandelend verkennen? Hieronder geven we u graag wat tips voor mooie wandelroutes in onze gemeente.

De mooiste van Nederland

De mooiste NS-wandeltocht van de afgelopen 20 jaar is de Veluwezoomroute, die loopt tussen de stations van Dieren en Rheden/Velp.

Bankjesroute Spankeren

Deze 11 kilometer lange wandelroute gaat langs de mooiste zitbankjes van Spankeren, dus genoeg rustpuntjes tijdens deze wandeling.

Historische wandelingen

Iedere 1e zondag van de maand kunt u op verkenning door 1 van onze dorpen onder leiding van een gids van de Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal. De start is 13.00 uur en de wandelingen duren ongeveer 1,5 uur.

Ommetje landgoederen De Steeg

Een wandeling van 8,4 kilometer langs landgoederen, door park en bos.

Ommetje Havikerwaard De Steeg

Een afwisselende wandeling van 6,4 kilometer op de grens van de stuwwal en de rivier. U loopt over landgoed Middachten, door het bos en uiterwaarden.

Wandeling Rheden

Een wandeling van 6,5 kilometer door het prachtige dorp Rheden, tussen IJssel en natuurgebied Veluwezoom.

De Dierense Sporenpaden

U kunt kiezen tussen een korte (3,2 km) of lange (7,2 km) wandeling waarbij u kennis maakt met de mooiste plekjes binnen en direct buiten Dieren. De route wordt aangegeven door middel van dierpootafdrukken, de zogenaamde diersporen.

Meer wandelroutes

Fietsen

Onze gemeente is een prachtige plek om te fietsen. Niet alleen toeristisch, maar ook voor woon-werk-verkeer. Eén van onze inwoners fietst met regelmaat via de Posbank naar zijn werk. In 2015 maakte hij daarvan dit filmpje dat laat zien hoe mooi fietsen in onze gemeente is! Wilt u in onze gemeente een route fietsen? Dan hierbij enkele tips.

Royaal Rheden

Een fietsroute van maar liefst 52 kilometer lang door een variërend landschap en langs fraaie landhuizen en kastelen in onze gemeente. Het is ook mogelijk een deel van deze route te fietsen.

Rondje Posbank

49 kilometer fietsen en heerlijk genieten van de uitgestrekte bossen en heidevelden, de rust en de stilte op de Posbank. Deze route is altijd mooi, maar rond eind augustus, als de heide bloeit is het éxtra mooi. Wilt u vast een voorproefje? Bekijk dan het filmpje over het Rondje Posbank

Rondje IJsselPontje Rheden

Deze fietsroute gaat langs grote delen van de IJssel, volgens velen één van de mooiste rivieren van ons land met prachtige uiterwaarden en natuurgebieden. Tijdens de tocht maakt u 2 keer een oversteek met een pontje.

Rondje kastelen en landgoederen

In onze gemeente staan enkele prachtige kastelen en landgoederen. Deze fietsroute leidt u onder andere langs Landgoed Middachten, Kasteel Biljoen en Landgoed Rhederoord.

Tocht langs de Landgoederen ‘Parels van de Oostelijke Veluwezoom’

Deze route brengt u langs veel cultuurhistorische locaties in de gemeente. Op 10 plekken bevinden zich 'luisterkeien' met daarop informatiepanelen. Op deze informatiepanelen leest u in het kort informatie over de plek waar u staat. Scan met uw smartphone ter plaatse de QR-code voor uitgebreide informatie en luisterfragmenten. Eventueel kunt u hieronder geluidsbestanden downloaden die u ook ter plekke kunt beluisteren (zowel in het Nederlands als in het Duits). Ze duren 4 à 5 minuten per fragment en zo krijgt u nog meer informatie over de plek waar u staat.

Fietsen huren  

Bent u in de gemeente op bezoek en wilt u graag een fiets, e-bike, mountainbike of elektrische scooter huren om de omgeving te verkennen? Voor meer informatie kunt u terecht bij de VVV bij het Veluwetransferium Posbank.

Oplaadpunten elektrische fiets

Een overzicht van alle oplaadpunten voor de elektrische fiets in Nederland.

Meer fietsroutes

Paardrijden

Wilt u te paard de Veluwezoom ontdekken, kijk dan eens naar deze mooie ruiterroute:

  1. De Posbankroute (20 kilometer)

Voor het rijden van deze routes heeft u ruiterpas nodig.

Zwemmen

Zwemmen kan in onze gemeente op de volgende locaties:

Zwembad Rheden

 

 

 

Overnachten

In onze gemeente zijn er volop mogelijkheden om te overnachten. Wilt u naar een camping of liever wat luxer overnachten in een Bed & Breakfast of hotel? Het kan allemaal. Lees meer over de mogelijkheden om te overnachten op Visit Arnhem.  Als u in onze gemeente een overnachting boekt, betaalt u toeristenbelasting. Deze kosten betaalt u aan de eigenaar van de accommodatie waar u verblijft.