Kunst en cultuur

Onze gemeente is rijk aan kunst en cultuur.

Monumenten

Wij hebben 757 beschermde monumenten, waarvan 213 rijksmonumenten. Zoveel monumenten is uniek voor een gemeente ter grootte van Rheden. Op de website van de oudheidkundige kring vindt u meer geschiedenis en informatie over activiteiten.

Open monumentendag

Elk 2e weekend van september organiseert Stichting Open Monumentendag de jaarlijkse Open Monumentendag. Monumenten worden gratis en voor iedereen opengesteld. Dit is uw kans om  monumentaal erfgoed te bekijken op plekken waar u anders nooit komt. Meer informatie vindt u op www.openmonumentendag.nl.

Cultuurhistorisch erfgoed

Bekijk voor meer informatie ook onze pagina over Cultuurhistorisch Erfgoed.

Beelden

Er zijn veel kunstwerken in de openbare ruimte. In het ‘Beeldenboek’ kunt u in één oogopslag kennisnemen van de complete kunstcollectie. Het Beeldenboek kunt u downloaden via de website van de beeldbank gemeentelijk kunstbezit.

Landgoederentocht ‘Parels van de Oostelijke Veluwezoom’

U wordt langs veel cultuurhistorische objecten en locaties geleid. Op 10 plekken bevinden zich 'luisterkeien' waar informatiepanelen op bevestigd zijn. Op deze informatiepanelen leest u in het kort informatie over de plek waar u zich bevindt. Scan met uw smartphone ter plaatse de QR-code voor uitgebreide informatie en luisterfragmenten. Beluister hier de luisterfragmenten.

RIQQ – Rhedense instelling voor Cultuur en Kunst

Cultuurbedrijf RiQQ zorgt in onze gemeente voor een afwisselend programma  op het gebied van kunst en cultuur. Het RIQQ organiseert ondermeer concerten, dansvoorstellingen, lezingen over literatuur en poëzie en theatervoorstellingen. Ook bieden ze verschillende cursussen aan op het gebied van kunst en cultuur.