Toeristische informatie en VVV-servicepunten

De 7 dorpen van de gemeente Rheden liggen tussen de IJssel en het Nationaal Park Veluwezoom, een schitterend heide- en bosgebied. Dit is een unieke combinatie in Nederland.

Bekijk voor een impressie van onze gemeente en de prachtige omgeving ook de YouTube-filmpjes

De 7 dorpen in de gemeente Rheden

Rheden bestaat in totaal uit 7 dorpen: de grotere dorpen Dieren, Rheden en Velp, waar u winkelstraten vindt, en de kleinere dorpen Ellecom, Spankeren, Laag-Soeren en De Steeg waar u ook goed terecht kunt voor een hapje en een drankje. De hoofdstad van Gelderland, Arnhem, ligt op een steenworp afstand. Er is vanuit alle dorpen een trein- en/of busverbinding naar het centrum van deze stad.

Cultuurhistorisch erfgoed

In de gemeente hebben we prachtige historische gebouwen, landgoederen en archeologische terreinen. Breng onder andere een bezoek aan Kasteel Middachten of maak een tocht langs de landgoederen - 'Parels van de oostelijke Veluwezoom'. Op de pagina over Cultuurhistorisch erfgoed leest u meer over cultureel erfgoed, monumentenzorg, archeologie en landgoederen in onze gemeente.

Kunst

Met een kunstcentrum, (openlucht)theater en diverse galerieën is er een gevarieerd cultureel aanbod.

Nationaal Park Veluwezoom

Geniet van ruim 5100 hectare bos, heide, zandverstuivingen en statige landgoederen. Nationaal Park Veluwezoom vormt samen met andere natuurgebieden het grootste aaneengesloten ‘droge’ natuurgebied van Nederland. Nationaal Park Veluwezoom maakt deel uit van de Veluwe, een natuurgebied dat zich uitstrekt van de IJssel tot de Gelderse Vallei en van de Rijn tot Harderwijk. Natuurmonumenten  is beheerder van het park en werkt samen met de provincie en andere natuurbeschermers om de Veluwe als natuurgebied in stand te houden en de dieren de rust en ruimte te geven.

Kom wandelen, fietsen of mountainbiken  of lekker paardrijden en loop zeker even binnen bij Bezoekerscentrum Veluwezoom: Kinderen kunnen zowel binnen als buiten spelen terwijl u bij de VVV-servicepost toeristische informatie krijgt. Bij het bezoekerscentrum kunt u ook een fiets huren.  

Toeristische informatieborden

In onze gemeente staan 20 toeristische informatieborden. Op deze borden ziet u een overzichtskaart van de gemeente en een uitsnede van de betreffende dorpskern waar u zich bevindt. Alle bezienswaardigheden zoals attracties, campings, hotels en restaurants worden op het informatiebord aangegeven. Op de onderborden vindt u informatie van de locatie en haar omgeving. Heeft u aanvullingen of wijzigingen voor de kaart? Laat het ons dan weten.

VVV

Via de website van de VVV en bij de VVV-servicepost kunt u lokale toeristische informatie krijgen. Deze servicepost vindt u in:

Ondersteunende VVV-serviceposten vindt u in:  

  • De Steeg: Cafetaria De Linde, Hoofdstraat 124
  • Ellecom: Bakker Samberg, Friedhof 1 en Landgoed Avegoor, Zutphensestraatweg 2
  • Dieren: The Read Shop, Diderna 6
  • Laag-Soeren: vakantiedorp De Jutberg, Jutberg 78
  • Velp: Boekhandel Jansen & De Feijter, Emmastraat 6

Meer informatie over toerisme

Op de website van VisitRheden  vindt u alles op het gebied van toerisme in gemeente Rheden.