Gast van de raad

Weet u wat een raadslid doet? En waar de gemeenteraad besluiten over neemt? Als inwoner van gemeente Rheden heeft u vrijwel dagelijks direct of indirect te maken met het werk van de gemeenteraad zonder dat u zich dat misschien direct realiseert.

Vanwege de coronamaatregelen kan er geen publiek worden toegelaten tijdens de raadsvergadering waardoor de bijeenkomsten van Gast van de Raad voorlopig niet plaatsvinden.

 

Het programma

Tijdens het 'gast van de raad' programma krijgt u een kijkje achter de schermen van de raad. U wordt om 18.00 uur ontvangen door de burgemeester en een aantal raadsleden. Na een kop koffie geven zij een toelichting op het werk van de gemeenteraad en het verloop van de vergadering. Ook vertellen zij u meer over de onderwerpen die er die avond op de agenda staan. Vanaf de publieke tribune volgt u vervolgens (een deel van) de vergadering. Na afloop horen raadsleden graag wat u als bezoeker van de vergadering is opgevallen.

Hoe meld ik me aan?

Wilt u een keer gast van de raad zijn? Meld u zich dan hier aan met het inschrijfformulier. U krijgt van ons altijd een bevestiging.

De bijeenkomsten vinden op de volgende data plaats:

 

Vragen?

Heeft u nog vragen, neem dan contact op met de griffie, telefoon: (026) 49 76 241 of e-mail: griffie@rheden.nl