Plaatjesboek 450 jaar Bijzonderheden

Vanaf 15 april tot en met 25 juni krijgen klanten bij 10 euro aan boodschappen bij Jumbo Velp, Plus Velp en Plus Rheden bij iedere tien euro een gratis zakje met vier verzamelplaatjes met leuke weetjes over Rheden. In totaal gaat het om 288 plaatjes voordat het boek compleet is.

De weetjes komen bijna allemaal uit de Canon van Rheden (overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen uit de geschiedenis) en zijn verzameld door Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal. Half april ontving burgemeester Carol van Eert het eerste plaatjesboek uit handen van Harry Klein Koerkamp, voorzitter Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal.

Carol van Eert: “Ik was blij verrast door de mooie uitvoering en de leuke verhalen over de gemeente. Wat een werk heeft onder andere de Oudheidkundige Kring hiervoor verricht. Ontzettend bedankt daarvoor. Het gaat vast en zeker een collectors item worden waar iedereen ook na het jubileumjaar nog lang van kan genieten.” 

Initiatief

Er lag al langer een verzoek van het bedrijf Adfo Loyalty om een plaatjesboek te maken voor de gemeente Rheden. Het 450-jarig bestaan van de gemeente vormde een mooie aanleiding om dit idee verder op te pakken. Maar wel onder de voorwaarde dat alle supermarkten in de gemeente Rheden in de gelegenheid werden gesteld mee te doen. Mede dankzij de tomeloze inzet van de leden van Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal is dit boek tot stand gekomen. Vormgever Koen Sweers van Adfo Loyalty maakte er een prachtig verzamelalbum van. Het album is gratis af te halen bij de supermarkten die meedoen met de plaatjesactie. 

Ruildagen

De bedoeling is dat er eind juni ruilmiddagen worden gehouden om zo het verzamelboek compleet te krijgen. Hierover volgt nog nader bericht.