Wie wordt dit jaar de Rhedense Kanjer?

We zijn op zoek naar Rhedense Kanjers. Rhedense Kanjers zijn jongeren tot 18 jaar die een bijzondere prestatie hebben geleverd (of nog steeds leveren) en daarom in aanmerking komen voor een jeugdlintje. Deze jeugdonderscheiding laat zien op welke manier jongeren belangrijk zijn voor de maatschappij en moedigt hen aan hierin een positieve rol te spelen. Iemand voordragen kan tot 20 mei 2024.

We zijn trots op jongeren die zich inzetten voor anderen. Zij zijn een goed voorbeeld voor anderen en verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Daarom is het Rhedens Jeugdlintje oftewel ‘de Rhedense Kanjer’ in het leven geroepen. 

Wie komen in aanmerking?

Kinderen die in aanmerking komen voor de Rhedense Kanjer hebben een (eenmalige) opmerkelijke prestatie verricht op sportief, cultureel of maatschappelijk gebied of hebben blijk gegeven van langdurige hulpvaardigheid. Zij zijn bijvoorbeeld actief in het:

  • helpen van ouderen, familie en/of zieken;
  • opzetten van een actie voor een goed doel;
  • meehelpen bij een sportvereniging, jongerencentrum of school;
  • redden van een dier in nood of het uitlaten van de hond van de buren. 

Hoe nomineer ik iemand?

In 2023 hebben we de Rhedense Kanjer weer nieuw leven ingeblazen. Rhedense Kanjers krijgt een beeldje in de vorm van een opgestoken duim en een oorkonde. 

Iemand nomineren