Publieksagenda raadsvergadering 8 december 2015

Tijdens de raadsvergadering debatteert de gemeenteraad over onderwerpen die eerder die maand op de informatieavond zijn besproken. Aan het eind van het debat neemt de gemeenteraad een besluit over het onderwerp. Op de agenda staan hamerstukken en bespreekstukken. Een bespreekstuk is een voorstel waarover in de raadsvergadering gediscussieerd wordt. Over hamerstukken wordt niet meer gediscussieerd. Een voorstel wordt een hamerstuk wanneer de raad dit tijdens de informatieavond unaniem beslist. U kunt de toelichting op deze hamerstukken inzien in de publieksagenda van de informatieavond van 1 december. Tijdens de raadsvergadering is er geen spreekrecht voor het publiek. Wilt u de raadsfracties toe te spreken, dan kunt u dit doen tijdens de oriëntatie- en informatieavonden. Meer informatie vindt u hierover op www.rheden.nl/bis.

1. Opening en vaststelling van de agenda

2. Vaste agendapunten:
a) Vaststellen van besluiten n.a.v. lijsten van stukken ter kennisneming
b) Vaststellen van besluiten n.a.v. aan de raad gerichte brieven
c) Vaststellen van de notulen vorige  raadsvergadering
d) Lijst van toezeggingen

HAMERSTUKKEN

3. Beëindiging stedenband Burgdorf (Duitsland) en Cheb (Tsjechië)

4. Concept begroting 2016 Presikhaaf Bedrijven

5. Bestemmingsplan Landelijk Gebied, locatie Brinkweg 3 Rheden

6. Wijziging Gemeenschappelijke regeling Omgevingsdienst Regio Arnhem (ODRA)

7. Financiële verordening gemeente Rheden 2016

8. Bestemmingsplan Velp-Noord, locatie Pinkenbergseweg 5f (uitbreiding Groenhorst College)

BESPREEKSTUKKEN

9. Wijziging algemene plaatselijke verordening Rheden
In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) staat de gemeentelijke regelgeving op het gebied van openbare orde en veiligheid. Elke gemeente heeft een eigen APV. Door vernieuwde wet- en regelgeving en landelijke ontwikkelingen is het noodzakelijk om de APV op een aantal punten te wijzigingen om up-to-date te blijven.

10. Vangnetregeling 2015
Gemeenten ontvangen van het Rijk een zgn. BUIG-budget om daarmee bijstandsgerechtigden en verstrekte loonkostensubsidies te betalen. De gemeente Rheden verwacht een tekort van ongeveer 19 procent ten opzichte van de uitkering die ze hiervan van het Rijk ontvangen. Om dit risico af te dekken is de zogenaamde Vangnetregeling in het leven geroepen. Dit houdt in dat bij een tekort van meer dan 5 procent de gemeente een beroep kan doen op de Vangnetregeling. Om hiervoor in aanmerking te komen moet het college van B&W de gemeenteraad informeren over de analyses en maatregelen die genomen en overwogen worden om tot een besparing van de kosten te komen. De gemeenteraad wordt gevraagd hiervoor een zienswijze te geven.

11. Gelegenheid tot stellen van vragen aan het college van burgemeester en wethouders