Doorlopende activiteiten

Ter eren van het jubileumjaar Rheden 450 jaar organiseren we een hoop activiteiten. Ook hebben we een aantal activiteiten die meerdere keren terug komen dit jaar. Benieuwd welke dit zijn?

 • Rijdend gemeentehuisje

  24 mei 2023

  Het rijdende gemeentehuis, ook wel het mobiele gemeentehuisje genoemd, zetten we in bij de dorpsfeesten en andere evenementen. Het rijdende gemeentehuisje is een ontmoetingsplek en tegelijkertijd een kleine podium voor optredens en presentaties.

 • Rheden in eigen kleur

  10 mei 2023

  Rheden in eigen kleur is een boek met kleurplaten die gaan over de 7 dorpen van onze gemeente. De kleurplaten zijn geïnspireerd op foto’s uit het heden en verleden en hebben een grote variatie aan onderwerpen.

 • Fototentoonstelling 'Muurankers en Gevelstenen'

  10 mei 2023

  Door de jaren heen zijn we onze huizen en andere bouwwerken van jaartallen gaan voorzien. In het ene geval met tot cijfers gesmede muurankers, in het andere geval door “eerste steen leggingen” van gegraveerde gevelstenen of sierlijk op het houtwerk geschilderde anno-jaartallen. In alle dorpen zijn ze te vinden. 450 jaar geschiedenis.

 • Het project 'Fiets'

  10 mei 2023

  Het project ‘Fiets’ biedt verschillende zorginstellingen fietsroutes aan, waarin ook bezienswaardigheden genoemd worden waar de fietsers naar kunnen kijken. Deze fietsroutes gaan door verschillende dorpen uit de gemeente.

 • IJsselbiënnale 2023 – Grondtonen

  10 mei 2023

  De IJsselbiënnale is een prikkelende kunstmanifestatie langs de IJssel met een internationale buitententoonstelling en een uitgebreid activiteitenprogramma Nevengeul.

 • Geboortebos

  10 mei 2023

  Na alle festiviteiten, in december 2023, wordt een boom aangeboden aan iedere nieuwgeboren Rhedenaar.

 • PRACHTbier

  10 mei 2023

  Door PRACHT-bier te bestellen, blijven de Kanjerkralen voor elk kind met kanker beschikbaar. Want van elk verkocht flesje PRACHT gaat € 1,00 naar de Vereniging Kinderkanker Nederland. PRACHT is een speciaal bier van Brouwerij Romondt uit Dieren, gebrouwen ter gelegenheid van de 450ste verjaardag van onze gemeente.

 • Verjaardagskalender

  10 mei 2023

  Met 12 zeefdrukken van herkenbare Rhedense plaatsen wordt een verjaardagskalender gedrukt. De zeefdrukken zijn ook apart te zien tijdens de Expo 450 en te koop bij Lucas van Hapert.

 • Fysieke en virtuele fietsroutes

  16 augustus 2023

  Zowel in het Lorentzhuis als Beverode staan beleeffietsen waarmee de bewoners virtueel fietsroutes door de gemeente kunnen maken. We hebben deze fietsen geschonken om ook de oudere inwoners te kunnen laten meegenieten van het verjaardagsfeest. Verder is er een tentoonstelling met mooie foto’s van de gemeente gemaakt door de Fotoclub VeluwezOOm.