Expositie met terugblik op viering 450 jaar Rheden

Van donderdag 12 tot en met dinsdag 17 oktober is er in de Turnhal aan de Eikenstraat 5 in Ellecom een expositie te bewonderen waarbij terug wordt gekeken op het vieren van het 450-jarig bestaan. De expositie is open van 12.00 tot 18.00 uur en 17 oktober van 19.00 tot 21.00 uur. De toegang is gratis. Iedereen is van harte welkom.

Op 16 april begonnen de festiviteiten met het geweldige openingsoptocht en afgelopen zaterdag 7 oktober vond het laatste dorpsfeest in Rheden plaats. Maar in die tussentijd is er van alles georganiseerd door heel veel vrijwilligers in de zeven dorpen. De expo 450 geeft daar een mooie indruk van. 

Wat is er te zien

Meerdere exposities die in de afgelopen tijd te bewonderen waren, zijn nu te zien in de Turnhal, zoals De Kracht van Zuid, fototentoonstelling van de prijsvraag Verliefd op Rheden, Rhedenaren – 52 portretten, een expositie rondom het verhaal van de Spaanse tijdreiziger Didès en het hologram van het Velpsche goud. Verder zijn er 450 foto’s te zien van jubileumactiviteiten (van Jikke Göbel van Tongeren).

Wat is er nog meer te doen

Op zaterdag 14 en zondag 15 oktober vindt ook de dansvoorstelling Weerspiegeling plaats. Op zondag 15 oktober is er om 13.00 uur een speciale muziek- en theatervoorstelling. Het Rhedense volkslied wordt ten gehore gebracht (iedereen kan meezingen) en ‘Het verhaal van de kist uit 1573’ kan nog een keer beleefd worden. Dinsdagavond 17 oktober (de verjaardag van Rheden) om 19.00 uur wordt 450 jaar Rheden feestelijk afgesloten met o.a. twee (boek) presentaties. Dit zal gebeuren in aanwezigheid van o.a. de schouten van de dorpen en het college van burgemeester en wethouders.