Rheden in oorlogstijd

In onze gemeente vierden we in 2020 75 jaar Bevrijding. Daarom was vanaf september 2019 in Velp een museum - door en voor inwoners van de 7 dorpen uit de gemeente Rheden - ingericht. Wegens de uitbraak van het coronavirus, heeft het museum helaas vroegtijdig haar deuren moeten sluiten.

Museum gesloten

Het museum zou geopend blijven tot midden mei 2020, maar helaas gooide het coronavirus vroegtijdig roet in het eten. Halverwege maart zijn de deuren gesloten en het museum gaat niet meer open.

Blijf op de hoogte

Heeft u interesse in de Rhedense geschiedenis rondom de oorlogstijd, volg dan de Facebookpagina Rheden in Oorlogstijd. De komende tijd vindt u daar nog regelmatig updates. Onder andere over een film waarvan opnames worden gemaakt, met het museum als achtergrond en de verhalen uit de dorpen op de voorgrond.

Kofferproject voor basisscholen

Het museum is dan wel gesloten maar we gaan er op een andere manier een beetje vervolg aan geven. In samenwerking met Erfgoed Gelderland en het RIQQ   gaan we meedoen aan het project: Reizen in de Tijd, www.reizenindetijd.nl. Dit doen we met het ‘Kofferproject’. Een aantal vrijwilligers van het museum gaan komend jaar de basisscholen (groep 8) bezoeken met 7 koffers die allemaal een ander thema hebben over een inwoner van de gemeente. Op het moment wordt hard gewerkt om de koffers hiervoor geschikt te maken.

Contact

Wilt u meer informatie over Rheden in Oorlogstijd? Mail dan naar museum@rheden.nl.