Freddy – HR-adviseur

Freddy – HR-adviseurFreddy is HR-adviseur voor het ruimtelijk domein binnen onze gemeente. Binnen zijn werk staat het adviseren en ondersteunen van managers op het gebied van personeel en organisatie centraal: van werving en selectie, opleiding en ontwikkeling tot verzuimbegeleiding. Ook draagt hij bij aan organisatie brede projecten, zoals de implementatie van de Omgevingswet en strategische personeelsplanning. Wat is hier allemaal voor nodig?

“Natuurlijk is kennis van het vakgebied nodig, maar daarnaast krijg je als generalist te maken met een diversiteit aan thema’s. Daardoor ben ik breed inzetbaar. Voor mij valt of staat het adviseurschap met hoe je die rol zelf pakt. Zo zoek ik in mijn werk regelmatig de grenzen op van de gestelde kaders om tot een maatwerkoplossing te komen. Iedere medewerker heeft andere behoeften of wensen. Je komt daardoor niet altijd weg met het leveren of bieden van één en dezelfde oplossing voor iedereen. In mijn ogen zijn onze medewerkers het belangrijkste kapitaal. Daarom mag je soms ook buiten de lijntjes kleuren. Mijn mensenkennis en empathisch vermogen helpen mij bij het voeren van het goede gesprek”.

“Gelukkig krijg ik ook de ruimte om zelf invulling te geven aan mijn rol. In onze organisatie krijgen medewerkers veel vertrouwen om hun functie zelfstandig en naar eigen inzicht uit te voeren. Dit vraagt echter wel eigenaarschap en het maken van verbinding met anderen. In onze organisatie wordt echt gekeken naar competenties en is er veel aandacht voor persoonlijke groei. Als ik kan bijdragen aan het werkgeluk van onze medewerkers, dan is dat iets waar ik trots op ben!”.

“Ook mijn eigen werkgeluk vind ik belangrijk. Zo start ik binnenkort met een Post HBO opleiding om mezelf op strategisch niveau verder te ontwikkelen. Een mooi voorbeeld van een kans die deze organisatie mij biedt”.