Rick – Communicatieadviseur

Rick LandRick is communicatieadviseur bij gemeente Rheden. Dit doet hij vanuit een tijdelijke rol, maar hij heeft al snel zijn plek binnen de organisatie gevonden. Hoe is het om als tijdelijke medewerker bij gemeente Rheden te werken?

“Ik heb al bij verschillende gemeenten gewerkt, , dus het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving is mij niet vreemd. Ook staan gemeenten voor vergelijkbare opgaven en is er ook vaak een vergelijkbare organisatiestructuur. De werksfeer is wel altijd anders. Bij gemeente Rheden hoor je er vanaf dag één bij, dat vond ik wel bijzonder. Ook al ben je misschien een externe medewerker, iedereen is erg collegiaal en ook bereid om je te helpen.”

Rick houdt zich als communicatieadviseur bij gemeente Rheden met verschillende projecten bezig. Momenteel is hij onder andere bezig met het Masterplan Veluwezoom: “Een erg complex project met veel verschillende stakeholders. Dit soort projecten zijn intensief, maar ook interessant. Helemaal omdat dit soort projecten niet alleen vanachter je bureau te realiseren zijn. Zo heb ik laatst samen met de wethouder en een aantal raadsleden van Rheden en Rozendaal een rondje over  de Posbank gefietst om een beter beeld te krijgen van het gebied.Ook ben ik betrokken geweest bij de dorpsgesprekken in het kader van de omgevingsvisie. Op deze avonden ging het vooral om wat de inwoners belangrijk vinden voor de toekomst van hun dorp. Dat leverde interessante gesprekken op.  Het wordt dan ook steeds belangrijker om mensen in een vroeg stadium bij plannen te betrekken, om zo de kwaliteit van het plan  en ook het draagkvlak te verbeteren. Deze dingen doe ik dan ook met veel plezier”.