Toeristenbelasting

Heeft u een hotel, pension, Bed & Breakfast, kampeerbedrijf of een andere toeristische overnachtingsplaats, dan betaalt u toeristenbelasting.

Tarieven

tarieven toeristenbelasting
Soort overnachtingsplek Tarieven 2024
Overnachting vaste vakantieonderkomens

€ 2,09 per nacht voor de periode van 1 januari t/m 31 december voor kampeeronderkomens
€ 2,48 per nacht voor de periode van 1 januari t/m 31 december voor vakantieonderkomens (anders dan kampeeronderkomens).
€ 2,48 per persoon per nacht voor de periode 1 maart t/m 31 oktober voor vakantieonderkomens (anders dan kampeeronderkomens).

Seizoenstandplaats € 303,82 per seizoen
Jaarstandplaats € 361,12 per jaar
Overnachting boot € 4,18 per nacht

U mag toeristenbelasting aan uw gasten doorberekenen.

Aangifte toeristenbelasting

Wij sturen u ieder jaar een uitnodiging tot het doen van digitale aangifte. Vervolgens berekenen wij hoeveel toeristenbelasting u over dat jaar moet betalen.

Overnachtingsregister

Als eigenaar van een overnachtingsplaats moet u een overnachtingsregister bijhouden. U hoeft deze niet jaarlijks bij ons in te leveren, maar het kan zijn dat we ernaar vragen. U kunt voor het bijhouden van de overnachtingen gebruik maken van ons standaard sjabloon voor een overnachtingsregister (PDF, 156 kB), maar u mag het ook op een andere manier bijhouden.

Overnachtingplaats beginnen

Wilt u een overnachtingplaats beginnen? Dan moet u een mail sturen naar toeristenbelasting@connectie.nl Daarin vermeldt u uw naam, naam van de B&B, adresgegevens en startdatum.