Podiumvoorziening

De podiumvoorziening biedt amateurgezelschappen en organisaties die amateurvoorstellingen programmeren de mogelijkheid om tegen gereduceerd tarief gebruik te maken van een professioneel podium in onze gemeente. Het gaat om 3 podia: Schouwburgzaal Theothorne in Dieren, K13 en Studio26 in Velp.

Waarom een podiumvoorziening

Het is belangrijk dat veel inwoners actief meedoen met kunst & cultuur. Dit stimuleren wij met de podiumvoorziening. Voor veel amateurgezelschappen is de huur van een professioneel podium een dure aangelegenheid. Met de podiumvoorziening kunnen zij voor € 275,00 per voorstelling gebruik maken van 1 van de 3 professionele podia.

Hoe werkt het?

Uw gezelschap of organisatie kan rechtstreeks contact opnemen met Theothorne, K13 of Studio26. Geef aan dat u gebruik wilt maken van de podiumvoorziening tegen gereduceerd tarief. Er is jaarlijks een maximum aantal voorstellingen dat gesubsidieerd wordt:

  • 10 voorstellingen in Schouwburgzaal Theothorne in Dieren
  • 10 voorstellingen bij Studio26 in Velp
  • 5 voorstellingen bij K13 in Velp

Elk gezelschap kan maximaal 2 keer per jaar gebruikmaken van de podiumvoorziening. De verdeling gaat op basis van ‘wie het eerst komt, die het eerst maalt ’.

Met Filmhuis Dieren en RhederArt maken wij apart afspraken over het gebruik van een professioneel podium en het aantal voorstellingen.