Duurzaam ondernemen

Subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen (REE)

Wilt u energiebesparende maatregelen nemen in uw bedrijf? Dan kunt u terecht bij het Regionaal Expertiseteam Energie (REE) voor advies. De onafhankelijke energie-experts helpen u als ondernemer om uw energieverbruik te verminderen en duurzame energie op te wekken. Als u gebruik wilt maken van de diensten van het REE, dan kunt u hiervoor subsidie aanvragen. Voor het aanvragen moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. 

Aanvragen energieadvies (PDF, 195 kB) 

De minimisverklaring (PDF, 228 kB)

Aanvragen ondersteuning uitvoering energieadvies (PDF, 197 kB)

Stuur het ingevulde aanvraagformulier naar duurzaamwonen@rheden.nl. U kunt het aanvraagformulier ook opvragen via duurzaamwonen@rheden.nl. 

In de subsidieregeling leest u meer informatie.  

Rijkssubsidie aanvragen voor duurzame energie (ISDE)

Wilt u zelf (op kleine schaal) duurzame energie opwekken? Er is een investeringssubsidie duurzame energie (ISDE-subsidie) beschikbaar voor de aanschaf van zonneboilers en warmtepompen.

Lees meer over de subsidieaanvraag en voorwaarden

Hulp bij uw aanvraag

Om het u gemakkelijk te maken, helpt het intergemeentelijk subsidiebureau u graag met de aanvraag. Om u te helpen bij de realisatie na de toekenning van de subsidie, heeft de provincie Gelderland vouchers beschikbaar voor de inhuur van technisch of financieel advies. De voorbereiding van de aanvraag kost wel wat doorlooptijd. Het is daarom raadzaam de aanvraag zo spoedig mogelijk in gang te zetten. Meer informatie? Neem gerust contact op via duurzaamwonen@rheden.nl

Samenwerken

Bent u betrokken bij duurzaamheid in gemeente Rheden? Wij horen het graag! Wie weet kunnen we u in contact brengen met andere interessante initiatieven. Neem gerust contact op via: duurzaamwonen@rheden.nl

Advies

Voor advies over de verduurzaming van uw bedrijf of instelling kunt u terecht bij Kiemt, het Energieloket van de provincie Gelderland. Ondersteuning is gratis en u krijgt inzicht in zaken als: waar kan effectief energie bespaard worden? Welke circulaire stappen kunt u al zetten of hoe stapt u over op een andere warmtebron? Binnen Kiemt is er volop kennis aanwezig om deze vragen te beantwoorden. Daarnaast kunnen zij bedrijfsspecifieke vraagstukken in hun netwerk uitzetten en specialisten de vragen laten beantwoorden.