Verloren of gevonden voorwerpen melden

Bent u iets verloren? Dan kunt u via iLost zien of het naar de gemeente is gebracht. U kunt het dan weer ophalen. Vindt u zelf iets? Meld dit via iLost en bewaar het voorwerp thuis. Of breng het naar de gemeente.

Verloren voorwerp zoeken

Wat moet ik doen wanneer ik mijn paspoort, identiteitskaart of rijbewijs verloren ben?

U hoeft hiervan geen aangifte te doen bij de politie of op de website iLost. U vraagt een nieuw document bij ons aan, en vult tijdens die aanvraag een verklaring van vermissing in.

Is uw paspoort of identiteitskaart gevonden en bij ons afgegeven? Dan achterhalen wij uw gegevens en sturen u een brief dat het document bij ons is binnen gekomen. Om mogelijk misbruik tegen te gaan mogen we het document niet aan u teruggeven. U zult een nieuw document aan moeten vragen.

Is uw rijbewijs gevonden en bij ons afgegeven? Dan achterhalen wij uw gegevens en sturen u een brief dat het document is gevonden. U kunt het dan bij ons ophalen.

Waar kan ik een gevonden voorwerp melden?

Gevonden voorwerp aanmelden

Hoe lang bewaar ik het voorwerp?

U bewaart het voorwerp dat u heeft gevonden zelf. Meldt de eigenaar zich niet binnen 1 jaar? Dan mag u het voorwerp houden.

Hoe lang bewaart de gemeente een voorwerp?

Als iemand een gevonden voorwerp met een waarde onder de € 450.00 bij ons inlevert, dan bewaren we het 3 maanden. Voorwerpen met een hogere waarde bewaren we 1 jaar.

Ik heb een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs gevonden. Wat moet ik doen?

Lever het document in bij de gemeente. Dat mag bij ons, maar ook bij een andere Nederlandse gemeente.