Verloren of gevonden voorwerpen

Iets gevonden in de gemeente

Gevonden voorwerp aanmelden.

Heeft u iets gevonden in deze gemeente? Dan kunt u dit melden via de website iLost.

Voorwerp bewaren

U bewaart het voorwerp dat u heeft gevonden zelf. Meldt de eigenaar zich niet binnen 1 jaar? Dan wordt het voorwerp uw eigendom.

Bewaartermijn    

Als een gevonden voorwerp bij ons wordt ingeleverd, dan bewaren we het 3 maanden bij voorwerpen met een waarde onder de € 450,00. Voorwerpen met een hogere waarde bewaren we 1 jaar.

Privacy

Gevonden voorwerpen met privacy-gevoelige informatie, zoals bankpassen, OV-kaarten en zorgpassen komen op iLost te staan zonder privacy-gevoelige informatie. Alleen het type pas en de naam van de eigenaar zijn zichtbaar. Een foto, rekeningnummer of klantnummer zijn niet openbaar.

Iets verloren in de gemeente

Verloren voorwerp zoeken.

Bent u iets in deze gemeente verloren? Dat kunt u zoeken op iLost. Misschien is uw verloren voorwerp aangemeld door iemand die het heeft gevonden. Staat het voorwerp er niet bij? Kijkt u dan over een tijdje nog eens.

Verloren paspoort, identiteitskaart of rijbewijs

Bent u uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs verloren, dan hoeft u hiervan geen aangifte te doen bij de politie of op de website iLost. U vraagt een nieuw document bij ons aan, en vult tijdens die aanvraag een verklaring van vermissing in.

Is uw paspoort of identiteitskaart gevonden en bij ons afgegeven? Dan achterhalen wij uw gegevens en sturen u een brief dat het document bij ons is binnen gekomen. Om mogelijk misbruik tegen te gaan mogen we het document niet aan u teruggeven. U zult een nieuw document aan moeten vragen.

Is uw rijbewijs gevonden en bij ons afgegeven? Dan achterhalen wij uw gegevens en sturen u een brief dat het document is gevonden. U kunt het dan bij ons ophalen.