• Groener, socialer, dichterbij

24 mei 2022

Op 24 mei hebben de partijen GroenLinks, D66, PvdA, GPR/B en CU het nieuwe coalitieakkoord 2022-2026 van de gemeente Rheden ondertekend. Dit is gebeurd in buurthuis de Poort in Velp.

• Herdenking en viering afschaffing slavernij - Keti Koti - in Rheden krijgt vaste vormen

20 mei 2022

Op 30 juni vindt de herdenking en viering van Keti Koti plaats in Rheden. Daarnaast is er van 9 juni tot en met 14 juli op twee plekken in de gemeente een tentoonstelling over de afschaffing van de slavernij.

• Definitief ontwerp Zuider Parallelweg klaar

19 mei 2022

De riolering in de Zuider Parallelweg in Velp is meer dan 60 jaar oud en toe aan vervanging. Omdat hiervoor de weg open moet, is er ook gelijk gekeken naar de herinrichting van de weg. Het definitieve ontwerp is nu klaar. Het ontwerp is het resultaat van overleg tussen bewoners en gemeente.

• We blijven samenwerken met Sjors Sportief en Sjors Creatief

18 mei 2022

Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn niet meer weg te denken uit onze gemeente. Die 2 zijn de boegbeelden van het gelijknamige sport- en cultuurstimuleringsproject dat in 2019 van start ging. Het project maakt het voor kinderen mogelijk om op een laagdrempelige en vaak gratis manier kennis te maken met de sportverenigingen en cultuurinstellingen in Rheden.

• Gespreksavond over Laag-Soeren en ‘t Sprengenhus

18 mei 2022

We gaan op woensdag 1 juni 2022 met inwoners van Laag-Soeren in gesprek over hoe de leefbaarheid en levendigheid van het dorp Laag-Soeren verbeterd kan worden en welke rol ‘t Sprengenhus en de sportvelden hierin kunnen spelen. Wethouder Gea Hofstede opent de avond in Kulturhus ’t Sprengenhus.

• Inwoners ontvangen via loting uitnodiging voor G1000 Rheden

17 mei 2022

Binnenkort ontvangen duizenden gelote inwoners een uitnodiging op de mat. Een unieke kans om op een bijzondere manier mee te werken aan een duurzaam Rheden. Waarom vind jij een CO2-neutraal Rheden belangrijk?

• Smash, skate en schiet je fit op het nieuwe sportcourt naast het Biljoenbad

17 mei 2022

Op zaterdag 28 mei 2022 vindt de opening plaats van het nieuwe sportcourt naast het Biljoenbad in Velp. Wethouder Marc Budel verzorgt de opening op sportieve wijze. Op het sportcourt kunnen alle inwoners zich uitleven op het voetbalveld, te gekke tricks doen op de skatebaan, elkaar afblokken op het volleybalveld en zich fit trainen in het calisthenicspark. Na de officiële opening zijn er demonstraties en kunnen inwoners door clinics zelf ervaren hoe het is om te sporten op dit fantastische court. Het sportcourt is de afsluiting van het project Biljoenbad, het icoonproject van het huidige B&W college.

• Kom jij ook in actie op de (rook- en hondenpoepvrije) buitenspeeldag in Rheden?

09 mei 2022

Op 8 juni is het weer zo ver, de nationale buitenspeeldag! De buitenspeeldag kan dit jaar extra groots gevierd worden want de speeltuinen worden rook- en hondenpoepvrij. Bedenk jij een leuke actie om dit samen met de gemeente te vieren? Wie weet win je op 8 juni wel een leuke prijs!

• Formatievorming in Rheden verloopt voorspoedig

04 mei 2022

De verwachting is dat het coalitieakkoord en de voordracht voor wethouders op de agenda staan van de raadsvergadering van 31 mei.

• Gemeente Rheden sluit 2021 positief af

29 april 2022

Het jaar 2021 wordt afgesloten met een overschot van € 2,3 miljoen.

• Koninklijke onderscheidingen uitgereikt

26 april 2022

Tijdens de traditionele 'Lintjesregen' bij gelegenheid van Koningsdag 2022 heeft burgemeester Carol van Eert op dinsdag 26 april 2022 de Koninklijke onderscheidingen uitgereikt.