Nieuws

 • Tijdelijke locaties

  30 november 2021

  We werken aan een nieuw gemeentehuis in De Steeg. Vanaf 15 november zijn de deuren van het huidige gebouw gesloten. We zijn daarom tijdelijk op andere locaties gevestigd. In de loop van 2024 moet het nieuwe gemeentehuis klaar zijn.

 • Inwoners Oranjebuurt Dieren denken massaal mee

  07 december 2021

  De Oranjebuurt in Dieren gaat op de schop. De riolering in deze wijk is aan het einde van zijn levensduur en moet vervangen worden. Omdat de straat dan toch open moet, kijken we ook direct kritisch naar de herinrichting van de openbare ruimte. Het ontwerp maken we samen met de bewoners uit de Oranjebuurt. In dit ontwerp streven we naar een veilige en duurzame inrichting. Woensdag 8 december kunnen inwoners terecht op het Wilhelminaplein om in gesprek te gaan over de ontwikkelingen.

 • Mooie resultaten voor Bibliotheek en Cultuurbedrijf

  07 december 2021

  Ondanks (en misschien ook wel dankzij) de moeilijke coronatijd hebben de bibliotheek Veluwezoom en cultuurbedrijf RIQQ naar alle tevredenheid gefunctioneerd vorig jaar. Dit betekent dat zowel de bibliotheek als het cultuurbedrijf ruim voldoen aan de voorwaarden die bij de subsidieaanvragen van 2020 horen.

 • Fysieke inloopspreekuren met overstapcoaches gaan niet door

  29 november 2021

  Gezien de nieuwe coronamaatregelen gaan de fysieke inloopspreekuren met de overstapcoaches in Dieren, Velp en Rheden niet door.

 • Maatregelen vanaf 28 november

  27 november 2021

  Het aantal coronabesmettingen is nog nooit zo hoog geweest als in de laatste weken. In het hele land is de toegang tot de zorg in gevaar. Er wordt op korte termijn geen daling verwacht in de besmettingscijfers en ziekenhuisopnames. Daarom grijpt het kabinet in, met strengere maatregelen. Om zo het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen.

 • Financiële ondersteuning bij controle coronatoegangsbewijzen (CTB)

  29 november 2021

  Het college van burgemeester en wethouders heeft met terugwerkende kracht met ingang van 1 november 2021 de subsidieregeling kosten controle Corona Toegangsbewijs (CTB) opengesteld. Met de regeling steunt de gemeente organisatie die de CTB-controle moeten uitvoeren, wat vaak voor extra inzet van mensen en vrijwilligers zorgt.

 • Opknapbeurt rotonde Dieren Noord-Oost en gedeelte Harderwijkerweg

  28 oktober 2021

  De Harderwijkerweg in Dieren tussen de Imboslaan tot en met de rotonde met de Cederlaan en Domeinlaan, is aan een opknapbeurt toe. Vanaf 1 november is dit gebied daarom tijdelijk afgesloten.

 • Gemeentelijke dienstverlening

  24 september 2021

  Vanwege het coronavirus gaan veel zaken anders dan normaal. Toch proberen we inwoners zo goed mogelijk te helpen. De dienstverlening is wel aangepast en we vragen inwoners zoveel mogelijk digitaal te regelen.

 • Alles over het coronavirus

  Op deze pagina vindt u een samenvatting van de coronamaatregelen, verwijzingen naar uitgebreide informatie en wat dit voor u betekent.