• Boeklancering ‘Een warme jas’ voor het verduurzamen van historische woningen

21 juni 2024

Op donderdag 20 juni 2024 is het detailboek ‘Een warme jas’ gelanceerd. Het boek staat vol met uitgetekende bouwkundige details met uitleg over hoe historische panden kunnen worden verduurzaamd. Tijdens een feestelijke bijeenkomst overhandigde wethouder Paul Hofman, mede namens de gemeenten Arnhem en Ede, het eerste exemplaar uit aan Edwin Küpers, teammanager cultuur provincie Gelderland. Het boek is gratis digitaal te raadplegen.

• Keti Koti Viering

21 juni 2024

Op zondag 30 juni zal er in de Dorpskerk in Rheden een speciale oecumenische viering zijn om de afschaffing van de slavernij, het zogenoemde Keti Koti, ter herdenken en vieren.

• Voor ieder kind een fiets

18 juni 2024

Vorig jaar zomer heeft de Stichting Deel en Geef Door een fantastisch bedrag opgehaald tijdens het wijnfestival Heerlijckheid Middachten. Dit bedrag heeft de Stichting geschonken aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland. Het Jeugdfonds kon hierdoor een groot aantal fietsen aanschaffen.

• Bouw nieuw gemeentehuis open voor publiek tijdens de Dag van de Bouw

11 juni 2024

Op zaterdag 8 juni was de Dag van de Bouw; een mogelijkheid voor publiek om bij bouwprojecten in het land een kijkje te nemen. Ook het nieuwe gemeentehuis was geopend voor publiek. 324 bezoekers maakten gebruik van de gelegenheid om alvast een indruk te krijgen van het nieuwe gebouw.

• Overeenkomst voor 270 Flexwoningen op Haveland met Trits Vastgoed

30 mei 2024

Op 30 mei 2024 hebben wij een overeenkomst getekend met Trits Vastgoed. In deze overeenkomst zijn afspraken gemaakt over het bouwen van maximaal 270 flexwoningen in twee fases op het perceel aan de Pinkelseweg/Hoek Dr. Langemeijerweg (onderdeel Haveland). Het voorlopig schetsontwerp wordt nu verder uitgewerkt.