Nieuws RSS icoon

 • TECHNISCHE STORING

  18 juni 2021

  Als gevolg van een technische storing werken sommige webformulieren niet. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing. Probeert u het op een later tijdstip nog eens. Excuses voor het ongemak!

 • Alles over het coronavirus

  De verspreiding van het virus zorgt voor veel aandacht en vragen. Wij werken nauw samen met betrokken partijen. Lees over de landelijke maatregelen en wat dit betekent voor onze dienstverlening.

 • Rhedense Veteranen krijgen 24 juni bezoek

  17 juni 2021

  Donderdag 24 juni gaan burgemeester Carol van Eert en de wethouders bij alle veteranen die in onze gemeente wonen langs in verband met de Nederlandse Veteranendag. De collegeleden rijden met oude legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog door de gemeente en bieden iedere veteraan bij de voordeur een presentje aan.

 • Denk mee over de toekomst van de Veluwezoom

  18 juni 2021

  Om ook in de toekomst te kunnen blijven genieten van de Veluwezoom, één van de mooiste gebieden van Nederland, werken we samen met Rozendaal en Natuurmonumenten aan een toekomstplan. Hierin komen onderwerpen als verkeersdrukte, leefbaarheid en natuurwaarden aan de orde. Bezoekers en bewoners kunnen de komende tijd hun mening geven.

 • Een klimaatbestendig bos

  16 juni 2021

  Na de zomer beginnen we met werkzaamheden in de bossen ten noorden van Velp en Rozendaal om het bos klimaatbestendiger te maken. We doen dit samen met FSC Nederland, Unie van Bosgroepen en VolkerWessels. Het gaat om het bosgebied ten zuidwesten van heidegebied het Rozendaalse veld.

 • Start werkzaamheden nieuwe Dorpspark de Laak

  10 juni 2021

  Medio juli start NTP Infra in opdracht van ons met de aanleg van het nieuwe Dorpspark De laak in Rheden. Dit is een onderdeel uit het Masterplan de Zuidflank. In dit gebied wordt dit jaar invulling gegeven aan een nieuw aan te leggen recreatief wandelpad, de waterbeleving in De Laak en de herinrichting van de Dorpsentree met de autosnelweg A348. Naar verwachting zijn de werkzaamheden aan het einde van dit jaar klaar.

 • Ondersteuners Jeugd en Gezin helpen jongeren

  10 juni 2021

  Rhedense kinderen en jeugdigen kunnen sinds 1 juni door hun huisarts of ons als gemeente worden verwezen naar een Ondersteuner Jeugd en Gezin (OJG). Deze zogenoemde OJG’ers nemen de tijd om zorgvragen van de kinderen en hun ouders helder te krijgen en zij geven advies over welke vorm van hulp er moet worden ingeschakeld. De OJG’ers werken in de drie grotere kernen, Velp, Rheden en Dieren.

 • Volgende stap in klimaataanpak

  10 juni 2021

  De gemeenteraad heeft woensdagavond ingestemd met het beleidskader Energie & Landschap en het beleidskader Samen Energie Opwekken. Ook stemde de raad in met het RES bod 1.0. Hiermee kan een volgende stap gezet worden om ruimte te geven aan kleinschalige wind- en/of zonprojecten.

 • Openluchtzwembad De Hangmat langer open

  10 juni 2021

  Vanaf zaterdag 12 juni 2021 is openluchtzwembad De Hangmat in Rheden weer dagelijks geopend voor recreatief zwemmen. Het openluchtbad was al enige tijd geopend voor banenzwemmen en op woensdagmiddag was reactief zwemmen mogelijk (voor kinderen onder de 18 jaar). Door de dalende coronacijfers en de versoepelingen is het nu mogelijk meer badgasten te ontvangen in het bad aan de IJsselsingel Rheden.

 • Wethouder Budel in gesprek met kinderen over buitenspelen

  09 juni 2021

  Hoe spelen kinderen het liefst buiten en hebben zij daar in hun buurt ook de ruimte voor? Deze vraag stond centraal op woensdagochtend 9 juni, Nationale Buitenspeeldag.

 • Overkoepelend plan huisvesting arbeidsmigranten en zorgcliënten

  04 juni 2021

  De huisvesting van arbeidsmigranten en zorgcliënten wordt binnenkort juridisch geregeld via een overkoepelend bestemmingsplan dat voor het hele grondgebied van onze gemeente geldt. Via dit zogenoemde ‘parapluplan’ kunnen ongewenste ontwikkelingen worden tegengegaan.

 • Burgerzaken gaat verhuizen

  14 juni 2021

  In 2024 krijgen we een nieuw gemeentehuis, wegens sloopwerkzaamheden gaat het gemeentehuis sluiten. Dat betekent dat burgerzaken voor de komende 3 jaar verhuist naar een andere locatie.

 • Inzameling oud papier tijdens de coronacrisis

  18 juni 2021

  Door de coronamaatregelen wordt het oud papier opgehaald door Suez. De ophaaldagen en routes zijn tijdelijk anders dan op de papieren afvalkalender staat. De inzameling is op maandag en woensdag, met uitzondering van enkele feestdagen.

 • Onze locaties en dienstverlening tijdens Corona

  13 april 2021

  Lees alles over de aanpassingen in onze gemeentelijke dienstverlening tijdens de coronatijd.