Nieuws RSS icoon

• Alles over het coronavirus

De verspreiding van het virus zorgt voor veel aandacht en vragen. Wij werken nauw samen met betrokken partijen. Lees over de landelijke maatregelen en wat dit betekent voor onze dienstverlening.

• GelrePas krijgt moderner jasje

27 oktober 2020

Makkelijker, meer activiteiten en meer keuzevrijheid. Vanaf 1 januari 2021 krijgt de vertrouwde GelrePas een nieuw jasje, ook in de gemeente Rheden. Vanaf dan hoeven gebruikers geen kortingsbonnen meer te knippen en geen rekeningen meer op te sturen. Via een vernieuwde website en een app op de mobiel is snel en makkelijk te zien wat er in de buurt te doen is met de pas. Het wordt leuker en makkelijker voor pashouders en voor de deelnemende gemeenten.

• Nieuwe woonvisie: ‘woning is meer dan 4 muren en een dak boven je hoofd’

15 oktober 2020

In september heeft de raad de Woonvisie 2020-2026 vastgesteld. Deze visie laat een toekomstbeeld zien hoe inwoners kunnen wonen en leven in onze gemeente. Daarnaast staat er in hoe we dit willen bereiken.

• Schone oevers

Wij zoeken enthousiaste inwoners om de oevers langs de IJssel te adopteren en schoon te houden. Adoptanten in het project ‘Schone Oevers’ kiezen een stuk oever en zorgen er tenminste twee keer per jaar voor dat het zwerfaval langs deze oeverkant wordt opgeruimd. Hiermee wordt voorkomen dat het afval via de rivier in zee terechtkomt.

• Onderzoek naar Havikerwaard, Fraterwaard en Olburgerwaard

14 oktober 2020

De uiterwaarden Havikerwaard, Fraterwaard en Olburgerwaard liggen in een uniek gebied. Een plek waar wandelaars en fietsers genieten van de natuur, de landgoederen en het boerenlandschap. In het gebied zijn verschillende projecten gerealiseerd. Zoals een faunapassage bij landgoed Middachten, een fietspad tussen de Eikenstraat en Ellecomsedijk en een nevengeul (fase 1). Maar het gebied staat niet stil. Daarom laten provincie Gelderland en het Rijk samen met de gemeente Rheden en andere partijen een MIRT-onderzoek uitvoeren. MIRT staat voor Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport.

• Onderhoud riool in Rheden-Noord en Laag-Soeren

13 oktober 2020

Vanaf 19 oktober gaan we in een aantal straten in Rheden-Noord en Laag-Soeren rioolbuizen reinigen en inspecteren.

• Controle op hondenbezit

01 oktober 2020

Vanaf maandag 5 oktober controleren we huis-aan-huis op hondenbezit. Controleurs van het Velpse bureau Legitiem B.V. voeren de controle namens ons uit.

• Nieuwe digitale balie gemeentelijke belastingen

01 oktober 2020

Vanaf 1 oktober kunnen inwoners van Rheden hun gemeentelijke belastingzaken helemaal digitaal regelen. Via de nieuwe digitale balie voor gemeentelijke belastingen. Ook bedrijven die in onze gemeente gevestigd zijn, kunnen de digitale balie gebruiken. Zo wordt het nog makkelijker om ieder moment van de dag gemeentelijke belastingzaken te doen.

• Stemmen voor Traverse Dieren

30 september 2020

Traverse Dieren is samen met 19 andere projecten genomineerd voor de prijs mooiste project van Gelderland 2020. De provincie Gelderland heeft de tweejaarlijkse prijs voor ruimtelijke kwaliteit (GPRK) uitgeschreven. Het is een prijs voor ruimtelijke kwaliteit met als thema ‘Brede blik op ruimte’. Stemmen voor de publieksprijs kan tot 14 december.

• College biedt begroting aan, meer maatregelen moeten volgen

30 september 2020

Op 10 november vergadert de gemeenteraad over de begroting voor de periode 2021 - 2024. Al een aantal jaren zien wij, net als veel andere gemeenten, de tekorten oplopen. Ook dit jaar laat de begroting weer een tekort zien.

• Sport- en beweegakkoord Rheden & Rozendaal van start

30 september 2020

Vorige week vond de aftrap plaats van het Sport- en beweegakkoord.75 aangesloten partners, waaronder sportclubs, scholen, zorgverleners en bedrijven starten de komende tijd met de uitvoering van ideeën uit het akkoord. Met als doel om zoveel mogelijk inwoners te laten genieten van sporten en bewegen.

• Onze locaties en dienstverlening tijdens Corona

02 oktober 2020

Lees alles over de aanpassingen in onze gemeentelijke dienstverlening tijdens de coronatijd.

• Inzameling oud papier tijdens de coronacrisis

18 september 2020

Vanaf 20 april wordt het oud papier opgehaald door afvalpartner Suez. De ophaaldagen en routes zijn tijdelijk gewijzigd. De alternatieve inzameling is voorlopig op maandag en woensdag, met uitzondering van enkele feestdagen.