Nieuws RSS icoon

 • Alles over het coronavirus

  De verspreiding van het virus zorgt voor veel aandacht en vragen. Wij werken nauw samen met betrokken partijen. Lees over de landelijke maatregelen en wat dit betekent voor onze dienstverlening.

 • Wat mag wel en niet als het gaat om groepen en feestjes?

  11 augustus 2020

  Mag ik een feest(je) geven thuis? Welke voorwaarden gelden dan? Hieronder de antwoorden op een aantal veel gestelde vragen over groepen en feesten.

 • Wijzigingen vervoer per 1 augustus 2020

  23 juli 2020

  In onze gemeente regelt Avan het vervoer. Vanaf 1 augustus 2020 is Avan nog steeds de overkoepelende organisatie, maar zijn er nieuwe vervoersbedrijven die de ritten verzorgen. Voor het aanvullend vervoer (regiotaxi) is dit taxibedrijf Munckhof. Voor georganiseerd vervoer (leerlingenvervoer, vervoer voor dagbesteding en vervoer vanuit de jeugdwet) gaat Willemsen de Koning de ritten verzorgen.

 • Een goede fietsverbinding maar geen SnelleFietsRoute

  17 juli 2020

  Gezamenlijk werd door provincie en gemeente gewerkt aan een SnelleFietsRoute (SFR) tussen Arnhem en Dieren. Omdat de Hoofdstraat in Velp niet kan voldoen aan de eisen van de SFR besloot de gemeenteraad van Rheden dat dit gedeelte niet bij de SFR kan horen.

 • Woonvisie draagt bij aan sociale en economische bloei

  15 juli 2020

  Wij willen een gemeente zijn waar jong en oud samenleeft in wijken waar men zich thuis voelt en waar het veilig is. Waar de verschillen tussen wijken minder groot zijn en waar men omkijkt naar elkaar. Dat onze inwoners bewust omgaan met energie en natuur en wonen in duurzame woningen en wijken.

 • Onze locaties en dienstverlening tijdens Corona

  04 augustus 2020

  Lees alles over de aanpassingen in onze gemeentelijke dienstverlening tijdens de coronatijd.

 • Inzameling oud papier tijdens de coronacrisis

  10 augustus 2020

  Vanaf 20 april wordt het oud papier opgehaald door afvalpartner Suez. De ophaaldagen en routes zijn tijdelijk gewijzigd. De alternatieve inzameling is voorlopig op maandag en woensdag, met uitzondering van enkele feestdagen.