RSS icoon
  • We kleuren Rood-Wit met komst Japan tijdens WK Volleybal 2022

27 september 2021

Het WK Volleybal Vrouwen komt in september 2022 naar Nederland! Met speelsteden Arnhem, Apeldoorn en Rotterdam wordt het een enorm oranje-spektakel. Het Gelredome in Arnhem wordt omgebouwd tot mega-volleybalstadion voor de poule-fase en de finale. Wij mogen ons Official Team Host noemen. We verwelkomen de nationale ploeg van Japan en organiseren in samenwerking met lokale volleybalclubs, ondernemers en betrokkenen een prachtig programma van side-events.

• De vaccinatiebus komt weer naar u toe

23 september 2021

GGD Gelderland-Midden vaccineert met een prikbus in de wijk. Zo kunnen inwoners die dat willen, direct dichtbij en gratis gevaccineerd worden.

• Tijdelijke opvanglocatie voor vluchtelingen in Velp

23 september 2021

De eigenaar van het pand aan de Arnhemsestraatweg 348 in Velp, waar nu arbeidsmigranten gehuisvest zijn, heeft plannen om dit pand te gebruiken voor opvang van vluchtelingen. Dit omdat de vraag naar opvanglocaties weer is toegenomen.

• Junior Cyber Agents gezocht!

21 september 2021

Cybercriminaliteit is een groeiend probleem. Daarom zijn we op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen de 8 en 12 jaar die zichzelf en hun omgeving digitaal vaardig maken.

• Kruispunt bij A348 in Rheden wordt tijdelijk afgesloten

20 september 2021

Het kruispunt Oranjeweg - IJsselsingel - Laakweg in Rheden is van maandag 4 oktober tot vrijdag 29 oktober afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Ook op de aansluiting met de A348 is dan geen verkeer mogelijk. Op het kruispunt worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd om de nieuwe dorpsentree te realiseren.

• Rheden in actie tijdens World Cleanup Day

17 september 2021

Aanstaande zaterdag 18 september is het World Cleanup Day. Ook in onze gemeente zijn er die dag verschillende activiteiten om Rheden schoon te maken en te houden. In Velp is er een opruimactie en ook de oevers van de IJssel worden die dag aangepakt.

• Ruim 750 woningen erbij in Velp in 10 jaar

16 september 2021

Samen met 3 ontwikkelaars hebben we de afgelopen maanden gewerkt aan het concept Masterplan IJsseldistrict, een nieuwe woonwijk rondom het gebied van ziekenhuis Rijnstate in Velp. Bijzonder is dat er veel meer woningen gebouwd kunnen worden dan eerder was aangekondigd. Aanvankelijk werd nog gesproken over 350 woningen, maar nu blijkt dat op deze plek uiteindelijk zo’n 1.100 woningen gebouwd kunnen worden. De eerste 750 woningen staan er binnen 10 jaar.

• Colleges maken keuze voor toekomst Veluwezoom

16 september 2021

De colleges van Rheden en Rozendaal hebben een scenario gekozen dat de basis zal vormen voor het Masterplan zodat er in de toekomst een betere balans komt tussen recreatie, natuur en omgeving in dit deel van de Veluwezoom. In aanloop naar het Masterplan Veluwezoom zijn drie scenario’s beschreven en onderzocht om dit probleem op te lossen De gemeentebesturen hebben gekozen voor een scenario waarbij doorgaand gemotoriseerd verkeer over de Posbank in de toekomst niet meer mogelijk is.

• Gemeentelijke dienstverlening

24 september 2021

Vanwege het coronavirus gaan veel zaken anders dan normaal. Toch proberen we inwoners zo goed mogelijk te helpen. De dienstverlening is wel aangepast en we vragen inwoners zoveel mogelijk digitaal te regelen.

• Alles over het coronavirus

Op deze pagina vindt u een samenvatting van de coronamaatregelen, verwijzingen naar uitgebreide informatie en wat dit voor u betekent.