Nieuws

• Ontwerp-verkeersbesluit gedeeltelijke afsluiting wegen Nationaal Park Veluwezoom

22 februari 2024

De colleges van burgemeester en wethouders van Rheden en Rozendaal hebben beiden op 20 februari 2024 een ontwerp-verkeersbesluit genomen voor de gedeeltelijke afsluiting van de wegen in het Nationaal Park Veluwezoom.

• Rheden scoort boven landelijk gemiddelde op 3-30-300 regel

22 februari 2024

Cobra Groeninzicht heeft samen met de landelijke Stichting Operatie Steenbreek voor alle gemeenten de 3-30-300 kaarten gemaakt. 63 procent van de panden in Rheden scoren een voldoende ten opzichte van een landelijk gemiddelde van 40 procent. De 3-30-300-regel is opgesteld door Cecil Konijnendijk van den Bosch, expert in Urban Forestry en onder meer werkzaam aan de Universiteit van British Columbia in Canada. Cecil Konijnendijk heeft zijn regel ontwikkeld vanuit de wens om de leefomgeving groener en zo gezonder te maken.

• Woningbouw in Dieren een stap dichterbij

21 februari 2024

Op dinsdag 20 februari hebben Alfred van den Bosch, bestuurder Stichting Vivare en Paul Hofman, wethouder gemeente Rheden hun handtekening gezet onder een belangrijke intentieovereenkomst. Deze overeenkomst markeert een stap voorwaarts voor woningbouw in de sociale huursector op de locatie ‘voormalige hockeyvelden’ aan de Admiraal Helfrichlaan in Dieren.

• Toekomstbeeld recreatie en toerisme: meer balans en spreiding

22 februari 2024

Het college van B&W heeft een visie op recreatie en toerisme opgesteld. In de vergadering van maart spreekt de raad hierover. Deze visie moet zorgen voor een betere balans tussen natuur en toerisme. Verder klinkt in de visie de roep door om de dorpen aantrekkelijker te maken voor bezoekers.

• Belastingaanslagen binnenkort in de bus

21 februari 2024

Rond 25 februari vallen de belastingaanslag en WOZ-beschikking weer op de (digitale) deurmat.

• Groot onderhoud riool in Velp-Noord en Dieren-Oost

20 februari 2024

Vanaf 4 maart gaan we in een groot aantal straten in Dieren-Oost en Velp-Noord rioolbuizen reinigen en inspecteren. Met behulp van een speciale vrachtwagen worden de hoofdriolen onder hoge druk doorgespoeld. Hiermee voorkomen we dat de capaciteit van het riool vermindert.

• Wegens omstandigheden rijdt de gifbus niet op zaterdag 17 februari

16 februari 2024

Wegens omstandigheden rijdt de gifbus niet op zaterdag 17 februari. De ronde wordt ingehaald op zaterdag 24 februari op de bekende tijden.

• Energiewinkel feestelijk geopend in Ontmoetingskerk

16 februari 2024

Op zaterdag 10 februari is de nieuwe Energiewinkel in de wijk Dieren-West feestelijk geopend. De Energiewinkel is gevestigd in de Ontmoetingskerk aan de Admiraal Helfrichlaan 54 in Dieren.

• Tweede Activiteitengids Sociaal & Vitaal is uit

16 februari 2024

Weet je niet zo goed wat er allemaal bij u in de buurt te doen is? Dan is er nu de Activiteitengids Sociaal & Vitaal beschikbaar. De net uitgekomen gids is (gratis) op te halen bij dorpshuizen, inloophuizen, bibliotheken en op veel andere lokale openbare plekken. Als service ontvangen 55-plussers de Activiteitengids per post.

• Ik buurt mee waardecheques nog niet verstuurd!

14 februari 2024

Helaas is bij de verzending van de Activiteitengids sociaal en vitaal per ongeluk de envelop voor de waardecheque van Ik buurt mee! gebruikt. Er zit dus géén waardecheque bij deze verzending. De nieuwe Ik buurt mee! waardecheque ontvang je rond vrijdag 15 maart 2024.