Gladheidbestrijding

In de periode november tot april staan we 7 dagen per week, 24 uur per dag paraat om onze wegen veilig en begaanbaar te houden.

Voor het bestrijden van ijzel of sneeuw werken wij met 3 strooischema's. Ieder gebied heeft een eigen strooiwagen tot de beschikking. Eerst strooien wij op hoofdwegen en busroutes, daarna op de ontsluitingswegen van woonwijken. Ook op fietspaden strooien of vegen wij zo goed mogelijk. Rondom belangrijke locaties als winkelgebieden, verzorgingshuizen, bushaltes, brievenbussen, oversteekplaatsen en scholen maken wij (handmatig) de stoepen sneeuwvrij.

Wanneer wordt er gestrooid?

Onze medewerkers van de gladheidbestrijding bepalen wanneer er wordt gestrooid. Ze kijken regelmatig buiten als er gladheid wordt verwacht. Via Meteo-consult houden ze het actuele weerbeeld en weersverwachting in de gaten. Normaal gesproken wordt er gestrooid als het al glad begint te worden. Een strooiroute duurt ongeveer 2,5 uur. Houd er daarom rekening mee dat er niet direct overal zout ligt en het nog glad kan zijn op de wegen. Bij uitzondering strooien we voortijdig (preventief). Dit gebeurt in de regel als er sneeuw verwacht wordt.

Bij zeer extreme weersomstandigheden kan het zijn dat er niet meteen op alle wegen gestrooid kan worden. De belangrijkste wegen krijgen dan voorrang op minder belangrijke wegen.

Help mee gladheid te voorkomen

Zorg voor uw eigen veiligheid en die van uw buren. Maak en houd de stoep voor uw woning sneeuw- en ijsvrij. Het is handig om vantevoren al te zorgen voor strooizout of zand. En wees altijd extra voorzichtig in het verkeer!

Meer informatie

Download het Draaiboek Gladheidbestrijding (PDF, 150 kB).