WOZ-waarde en taxatieverslag

De gemeente bepaalt elk jaar de waarde van uw woning, gebouw of grond. Dit heet de ‘waardering onroerende zaken (WOZ)’. De WOZ-waarde is de geschatte marktwaarde van uw woning. Wij gebruiken deze waarde om te bepalen hoeveel onroerende zaakbelasting (OZB) u moet betalen.

Taxatieverslag bekijken

Woning

Staat de aanslag op uw naam en bent u de eigenaar of huurder van de woning? Dan kunt u via de Digitale Belastingenbalie (DigiD nodig) het taxatieverslag inzien.

WOZ-waardeloket

De huidige WOZ-waarde van uw woning kunt u ook opvragen via de website www.wozwaardeloket.nl. Naast uw eigen WOZ-waarde, is het via deze website ook mogelijk om WOZ-waarden van andere woningen in onze gemeente te bekijken.

Winkel of bedrijfspand

Wilt u het taxatieverslag inzien van een niet-woning zoals een winkel of een bedrijfspand? Stel uw vraag via de Digitale Belastingenbalie (RSIN nodig). We sturen het taxatieverslag dan per post naar u toe.

Niet eens met de WOZ- waarde

Wij adviseren u om altijd eerst contact op te nemen met de afdeling belastingen. Vaak kunnen zij u direct helpen zodat u geen bezwaar hoeft te maken. Laat uw reactie  achter op de Digitale Belastingenbalie. Wij nemen dan contact met u op om uw vragen te beantwoorden en u te adviseren. 

Bent u het niet eens met de WOZ-waarde dan kunt u bezwaar indienen.

Kopie WOZ-beschikking

Wilt u een kopie van uw WOZ-beschikking ontvangen? Stel uw vraag via de Digitale Belastingenbalie (DigiD nodig) We sturen dan een kopie per post naar u toe.

Meer informatie over de WOZ- waarde en de berekening

Kijk dan op www.waarderingskamer.nl