Jongerencoaches aan het woord

Petra Harmelink - JongerencoachJongerencoach Petra Harmeling

Hey! Ik ben Petra, geboren in Deventer en sinds mijn jeugd woonachtig in de gemeente Rheden. In mijn jonge jaren genoeg meegemaakt om de zorg in te willen, om niet bij te willen dragen aan het ‘’pappen en nathouden’’. Ik heb ruim 11 jaar ervaring in de GGZ -specifieke doelgroepen- in woonbegeleiding, tijdelijk bij de forensische verslavingszorg en nu bij de gemeente. Deze functie voelt als een hartslag, het klopt! Ik kan wat ik heb mogen leren op school en in het werk, met daarbij de nodige persoonlijke uitdagingen, voor me laten werken in het hier en nu en in het er zijn voor de jongere. 

Ik kom uit een bruisend gezin van 5 kinderen, 4 meiden en 1 jongen. Nu inmiddels zelf een gezin met 2 actieve en uitdagende jongens. Ik hou van aanpakken, doorpakken en actie... al kan ik ook enorm genieten van een wandeling over de Veluwe of in het bos. Daarnaast hou ik van een gezellig feestje of tijd met vriendinnen. Ik werk vanuit mijn ‘’buikgevoel’’ en maak graag elk onderwerp bespreekbaar. Zonder (ver)oordeel luister ik graag naar iemands ervaring en ben vooral benieuwd wat een situatie iemand heeft geleerd, hoe we dit positief weer in kunnen zetten en bij kunnen dragen in een gezonde verandering in jouw situatie. Ik ben van nature heel nieuwsgierig naar wat iemand beweegt, waar je nou echt blij van wordt, wat je raakt of welk nummer in de muziek jou raakt. Voor mij is dit sinds kort Lilly Meola – Daydream.

Je kunt mij bereiken door te bellen naar 06 10 80 65 08 of te mailen via p.harmelink@rheden.nl.

Jasper Kamphuis - Jongerencoach

Jongerencoach Jasper KamphuisHoi, mijn naam is Jasper Kamphuis, een ervaringsdeskundige op vele vlakken. Ik heb zelf jarenlang werkloos thuisgezeten en heb uiteindelijk door hard aan mijzelf te werken weer mijn weg gevonden in de maatschappij. Ik ben een ex-verslaafde en heb mogen leren daarmee om te gaan. Dit zorgt ervoor dat ik op een gelijkwaardig niveau en vanuit mijn eigen ervaring met jou in gesprek kan gaan, om samen te gaan kijken naar wat jouw wensen zijn en waar je gelukkig van wordt. Daarbij weet ik als geen ander hoe verwarrend de papieren wereld van de overheid kan zijn en daar ondersteun ik jou graag bij.

Ik hou ervan om te wandelen in het bos tijdens onze afspraken, zodat we het nuttige met het aangename kunnen combineren. Ik heb zeer veel geduld en ik zal waar nodig, een spiegel zijn naar jou toe. Zou jij eens willen kijken wat ik of mijn collega voor jou kan betekenen? Voel je vrij om contact op te nemen door te bellen naar 06 21 35 64 67 of te mailen via j.kamphuis@rheden.nl.

Laurien Toth - Jongerencoach

Mijn naam is Laurien Toth en ik ben geboren in Kerkrade. Een klein stadje in Zuid-Limburg. Toen ik 19 jaar oud was, besloot ik om te gaan verhuizen om mijn mbo studie versneld te volgen. Daarna heb ik mijn hbo-opleiding pedagogiek afgerond. Als pedagoog heb ik in veel verschillende settingen gewerkt, zowel in het vrijwillige kader als in het gedwongen kader. In de ervaring die ik heb opgedaan, kwam ik er steeds meer achter dat ik wil werken vanuit het idee dat iemand zelf invloed heeft op verandering. Dat er groei valt te behalen in het omgaan van klachten in plaats van de klachten te willen veranderen.Laurien bijgesneden (1)

In mijn eigen proces ben ik in aanraking gekomen met act (Acceptance and commitment therapy). Hierin heb ik ervaren wat inzicht, zelfcompassie en afstand kunnen en durven nemen van je “verstand” kan doen en je hierdoor dichter bij jezelf komt, met alles wat daarbij komt kijken, durft te omarmen. Met deze tools en zienswijze ben ik zelf de opleiding act gaan volgen en heb ik die sinds kort afgerond. Als jongerencoach pas ik act toe in de vragen die jij hebt en gaan we samen onderzoeken hoe we dichter bij de dingen kunnen komen die belangrijk voor je zijn. Dit met een vleugje humor, Limburgse gemoedelijkheid en de bereidheid om met jou in die moeilijke momenten durven te zitten, hoop ik jou te ontmoeten bij jouw verhaal.

Je kunt mij bereiken door te bellen naar 06 27 38 69 74 of te mailen via l.toth@rheden.nl.

Berdien Samberg - Financieel JongerencoachFinancieel Jongerencoach Berdien Samberg

Mijn naam is Berdien Samberg, happy met mijn partner en moeder van 2 kids. Wekelijks speel ik trompet bij een plaatselijke fanfare en een dweilorkest. 
Na mijn opleiding heb ik 9 jaar gewerkt in de accountancy wereld, administraties van ondernemers uitgevoerd en gesproken met ondernemers en de mensen die daarbij hoorden. Tot ik in 2022 meer maatschappelijker betrokken wilde zijn, meer voor de inwoners van de gemeente Rheden wilde betekenen, maar toch ook met financiën bezig wilde zijn.

In september 2022 ben ik begonnen als Financieel Jongerencoach. De combinatie gesprekken voeren, hoe gaat het écht met jou, hoe gaat het met jouw financiën en hoe kunnen wij samen zorgen dat je financieel weer zelfredzaam bent vind ik mooi om te mogen doen.   

“Een financieel probleem komt nooit alleen”, een bekende uitspraak, die helaas ook vaak kloppend is, naast de financiële vragen ben ik er om elk onderwerp die je wilt bespreken, bespreekbaar te maken en te kijken welke hulp er eventueel nodig is. Ik loop met jou mee, jij bepaald het tempo. Je kunt mij bereiken door te bellen/appen naar 06 25 76 77 04 of te mailen via: b.samberg@rheden.nl